Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 76 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Het beste in Limburg naar boven gehaald

Wij Limburgers leven op het drinkwater van morgen. Het stroomt onder onze voeten, diep in de bodem, totdat het lokaal gewonnen en gezuiverd thuis uit de kraan komt. Daarmee is kraanwater het meest gebruikte streekproduct in Limburg. Maar waar komt dat water nu precies vandaan? 

Het beste in Limburg naar boven gehaald

Smaken verschillen   
Bij WML halen we het beste in Limburg naar boven, namelijk drinkwater. Dit doen we op verschillende locaties in de provincie. De bronnen voor dat drinkwater zijn altijd dichtbij. Juist door het water lokaal te winnen, kunnen we een beetje Limburg proeven. Daarom drinken we in Wessem net wat ander water dan in Wittem of Weert. De kwaliteit is overal top, maar echte fijnproevers kunnen een licht smaakverschil proeven.  

Van bron tot kraan  
Op limburgsdrinkwater.nl staat per gemeente aangegeven uit welke bronnen WML tapt. Zo komt er in Mook en Middelaar “Mookerhei-water” uit de kraan. Venlo krijgt bijna al haar water uit natuurgebieden in de buurt: Groote Heide en de Maasduinen. De nieuwe site biedt nog veel meer weetjes over jouw drinkwater en tips om de bronnen voor het drinkwater goed te beschermen.  

Genieten   
Dat laatste is van belang, want we wonen en werken vaak letterlijk op het drinkwater van morgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de grond en daarmee het water schoon blijft. Zo kunnen we van het drinkwater, maar ook van de bronnen blijven genieten. Want die bronnen liggen vaak op de mooiste plekken van Limburg. Op de website zijn allerlei tips te vinden om eropuit te gaan.  

Waar komt het water vandaan? Ontdek het op limburgsdrinkwater.nl. 

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.