<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=169501973409786&ev=PageView&noscript=1">

Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 88 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Waterspits

Op warme dagen gebruiken we met z’n allen flink meer water. Meestal geen probleem, maar het kan soms knellen. Met name in de ‘Waterspits’. De Waterspits?

De Waterspits is net als filerijden op de snelweg. Op warme dagen is de vraag naar kraanwater tussen 18.00 uur en 22.00 uur het grootst. Veel mensen gebruiken dan tegelijkertijd water om bijvoorbeeld de tuin te sproeien of zwembadjes te vullen. Dat zorgt voor een ‘file’ in het waterleidingnetwerk. Dat kan leiden tot een lagere waterdruk: er komt minder water uit de kraan. In extreme gevallen vergroten de drukverschillen tijdens de Waterspits de kans op lekkages. Juist op warme dagen is dat erg vervelend.

Als u het watergebruik tussen 18.00 en 22.00 uur weet te doseren, is de kans op vervelend ongemak kleiner.

De belangrijkste tips om samen de Waterspits de baas te blijven!

  • Gebruik gedurende het jaar een regenton om regenwater op te vangen en gebruik dat in droge tijden. Veel gemeenten hebben een aantrekkelijke subsidieregeling, zie www.waterklaar.nl. Dat geldt ook voor de gemeente Weert
  • Besproei de tuin of balkonplanten niet op extreem warme dagen tussen 18.00 uur en 22.00 uur.
  • Gebruik bijv. een timer om de tuin te sproeien en stel deze na 22.00 uur in.
  • Elke dag de tuin sproeien is niet nodig. Vaste planten kunnen best een dagje zonder water. 
  • Vul het zwembad(je) op koelere dagen of buiten de Waterspits.
  • Als u het water van uw zwembadje ververst, gebruik dit dan om de tuinplanten water te geven. Uiteraard alleen als uw zwembadwater chloorvrij is.
  • En natuurlijk, gebruik wel het water dat u écht nodig heeft. Bijvoorbeeld om goed te drinken: zeer belangrijk op warme dagen!

Meer waterspits-nieuws in Weert

WML besteedt in deze weken in de gemeente Weert extra aandacht aan de waterspits. Dat gebeurt met artikelen in het huis-aan-huisblad, spotjes op WeertFM en berichten en filmpjes aan facebook-gebruikers in Weert.

Weert is niet toevallig gekozen als plek waar we dit voor het eerst doen: met het toch al kwetsbare leidingnet is Weert een van de plekken die extra gevoelig zijn voor een lagere druk. Tijdens de campagne wordt het watergebruik in Weert extra gemonitord en vergeleken met andere gebieden: we willen weten of die communicatie ook effect heeft.

Prijsvraag Weert

In het Waterspitsfoldertje dat inwoners van Weert ontvangen staat ook een prijsvraag. Door daaraan mee te doen, maakt u kans op een ‘besproeiingscomputer’ waarmee u heel makkelijk buiten de waterspits de tuin sproeit.

U doet mee door uw antwoorden op de twee vragen hieronder te mailen naar communicatie@wml.nl, onder vermelding van prijsvraag waterspits. Valt u in de prijzen, dan krijgt u van ons per mail een berichtje!

Beantwoord de volgende vragen:

  1. Hoeveel kilometer waterleidingnetwerk ligt er in Limburg?
  2. Hoeveel liter water gebruikt een gemiddeld persoon per dag in Limburg?

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.