Watertips en -weetjes

Als beste getest ter wereld! 
Kraanwater wordt 57 keer getest voordat u het drinkt. Flessenwater hoeft maar 15 testen te ondergaan. Bron- en tafelwaters hoeven helemaal niet te worden getest. In heel Europa zijn de normen voor flessenwater lager dan die voor kraanwater in Nederland. Het Nederlandse drinkwater behoort tot het beste ter wereld.

Voordelige bezorging
De distributie van water in flessen door het hele land is erg duur. Vers water uit de kraan wordt thuisbezorgd tegen een fractie van de prijs die je betaalt voor flessenwater in de winkel.  

Lichaamswater
Ongeveer 66% van het menselijk lichaam bestaat uit water. Water zit in al onze organen en wordt door het hele lichaam vervoerd om allerlei fysische functies te ondersteunen. Zo bestaan de menselijke hersenen voor 75% uit water. Water verlaat de maag al vijf minuten nadat het gedronken is.  

Gemiddeld waterverbruik
Een Nederlander verbruikt gemiddeld 120,1 liter water per dag. Voor een Amerikaan is dat 700 liter per dag en voor een Senegalees 29 liter.    

Kraanwater reinigt wonden effectief  
Uit recent onderzoek (2012) van de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht is gebleken dat kraanwater een geschikt middel is tegen wondreiniging. Kraanwater zou zeker zo goed zijn bij wondreiniging als een fysiologische zoutoplossing. Er werd overigens ook geen verschil tussen verschillende soorten water gevonden (kraan-, gekookt of gedestilleerd). Lees het volledige artikel beschreven in Huisarts en Wetenschap, door Eefje de Bont en Jochen Cals.

Watertips
Wilt u weten wat u kunt doen om bevriezing van waterleidingen te voorkomen? Of juist wat u kunt doen als u net terug bent van vakantie?
We geven u tips: