Water for Life

   

Help WML mee het drinkwater in de derde wereld verbeteren! 
 
Thuis draaien we met één simpele beweging de kraan open en we hebben toegang tot drinkwater. Dat water is van zeer hoge kwaliteit. Voordat het drinkwater bij ons thuis uit de kraan komt, wordt het namelijk tientallen malen gecontroleerd. Schoon drinkwater, vanzelfsprekend toch? Helaas! Niets is minder waar, want wereldwijd zijn er namelijk één miljard mensen verstoken van schoon drinkwater. Met als gevolg dat vooruitgang en ontwikkeling in deze gebieden achterblijft. Omdat WML vindt dat iedereen ter wereld toegang moet hebben tot deze primaire basisbehoefte, steunen wij de stichting Water for Life.  Water for Life
Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld. Met projecten in verschillende ontwikkelingslanden levert de stichting een bijdrage aan de wereldwijde drinkwaterproblematiek.  

De stichting is een initiatief van drinkwaterbedrijven Vitens en Evides om samen met hun klanten de drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden te verbeteren. WML heeft zich later bij deze stichting aangesloten. Met Water for Life leveren wij een bijdrage aan het bereiken van één van de Milleniumdoelstellingen die zijn geformuleerd door de Verenigde Naties: in 2015 moet het aantal mensen in ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot drinkwater en sanitaire voorzieningen, gehalveerd zijn.    

Vitens Evides International
Water for Life-projecten liften mee op reeds lopende projecten van Vitens Evides International (VEI) en daardoor maakt Water for Life zelf geen kosten. De activiteiten van Water for Life vinden plaats in landen waar Vitens Evides International al actief is in het kader van Water Operator Partnerships. Door de hulp vanuit Water for Life te koppelen aan de ondersteuning vanuit Vitens Evides International, kan ook de continuïteit van de Water for Life-projecten beter worden gewaarborgd. Wilt u Water for life blijven volgen meld u dan (gratis) aan voor de nieuwsbrief.      

Helpt u mee?
U kunt ons meehelpen de toegang tot en de kwaliteit van drinkwater in ontwikkelingslanden te verbeteren. Hiertoe kunt u geheel vrijblijvend een bijdrage overmaken op rekeningnummer: IBAN NL57 INGB 0651 8786 67 t.n.v. WML o.v.v. Water for Life of sms 'WATER' naar 1008 en doneer eenmalig* € 1,50, doneren kan ook direct via Ideal:      Laat uw hart spreken en help mee! 

Met uw eenmalige en vrijblijvende schenking worden waterleidingen aangeschaft en aangelegd, nieuwe bronnen aangeboord en watertappunten aangelegd. Medewerkers van o.a. WML werken ter plaatse en op kosten van het eigen drinkwaterbedrijf mee aan het verbeteren en onderhouden van de drinkwatervoorziening. Ook in de toekomst zal WML haar medewerkers naar derde wereldgebieden blijven zenden om hier de drinkwatersituatie met hun kennis en kunde structureel te verbeteren. 

* Eenmalig €1,50 p.v.b. en de eventuele kosten van het gebruik van een mobiele telefoon. Ben je jonger dan 16 jaar, vraag dan toestemming aan je ouders of voogd.