Standpijp huren

Standpijp (tijdelijke watervoorziening)
Als u tijdelijk behoefte heeft aan water op een plaats waar geen vaste wateraansluiting is, kunt u bij WML een standpijp huren. Een standpijp is een opzetstuk dat we op een ondergrondse brandkraan aansluiten. De brandkraan is aangesloten op ons waterleidingnet. Het kan heel handig zijn om een standpijp te huren bij bijvoorbeeld gevel- en rioolreiniging. Een standpijp mag maximaal één maand op een vaste locatie gebruikt worden. Als u langer dan één maand tijdelijk water nodig heeft, vraag dan een vaste aansluiting aan bij WML.

Drinkwater nodig?
Water uit een standpijp is geen drinkwater. Heeft u behoefte aan drinkwater voor bijvoorbeeld een evenement? Ook hier heeft WML een oplossing voor: de WML-Waterwand. Voor meer informatie en tarieven: klik hier.

Aanvraagprocedure
De aanvraagprocedure is als volgt:

Stap 1:
Reserveer de standpijp via het aanvraagformulier. Als alle gegevens in orde zijn, zorgen wij dat een van onze medewerkers de standpijp komt plaatsen op de datum en het tijdstip dat u op het aanvraagformulier heeft ingevuld. Het indienen van een aanvraag kan tot 5 werkdagen voor de gewenste plaatsingsdatum.

Stap 2:
Aan het einde van de huurperiode verwijderen onze medewerkers de standpijp weer en worden de huurperiode en het verbruikte water in rekening gebracht. U ontvangt een factuur met het te betalen bedrag. We hebben speciale huurvoorwaarden voor standpijpen.

Plaatsing
De standpijp wordt door een van onze medewerkers geplaatst en verwijderd. Zo weten we zeker dat dit goed gebeurt en dat er geen vuil in het drinkwater terecht komt. Als u een jaarhuurovereenkomst met ons aangaat, mag u de standpijp volgens instructies zelf plaatsen en verwijderen. Zorg er wel voor dat de standpijp op gepaste wijze wordt beschermd (bv. afzetten met een hekje, afzetlint of pylonnen). Een gebruiksinstructie vindt u hier.

WML standpijpen
Alleen bij WML gehuurde standpijpen mogen aangesloten worden op het waterleidingnet. Als u toch een andere standpijp gebruikt, zijn wij genoodzaakt aangifte te doen bij de politie. In dit geval is er sprake van diefstal van water en het in gevaar brengen van de volksgezondheid.

De tarieven
Op de standpijp zit een watermeter. Het verbruikte water wordt in rekening gebracht en we vragen een huurvergoeding. De huurvergoeding is afhankelijk van de capaciteit van de standpijp. 
   
Starthuurtarief* Huurtarief per dag vanaf 2e dag Jaarhuurtarief
Standaard capaciteit (<4 m3/u)    € 202,00 € 5,40 € 503,00
Capaciteit standpijp 6 m3/u € 204,00 € 10,50 € 751,00
Capaciteit standpijp 10 m3/u € 209,00 € 15,70 niet mogelijk
Capaciteit standpijp 16 m3/u € 219,00 € 20,90 niet mogelijk

* Starthuurtarieven zijn inclusief plaatsing- en verwijdering van de standpijp door een medewerker van WML.

Toeslag spoedplaatsing: € 76,00
Waterverbruik: € 1,02/m3
Bovengenoemde bedragen zijn exclusief 6% btw.