Afsluiten

Definitieve afsluiting
Als een woning wordt gesloopt moet uiteraard ook de wateraansluiting afgesloten worden. Dit voert WML uit. In de meeste gevallen sluiten we de aansluiting buiten af en verwijderen we de watermeter en de hoofdkraan. U kunt via Mijnaansluiting.nl de aanvraag doen. Dat scheelt u tijd en werkt voor ons veel efficiënter.

Tijdelijke afsluiting
Als u huis tijdelijk leeg komt te staan, is het verstandig om de wateraansluiting voor die periode af te sluiten. Zo wordt de wateraansluiting beschermd tegen vandalisme of waterafname door onbevoegden. Ook aansluitingen die gevoelig zijn voor vorst (bijvoorbeeld in een weiland) en die u niet gebruikt in de winter, kunnen beter afgesloten worden.

Door het afsluiten, voorkomt u de kosten voor het vervangen van een kapotte watermeter (€ 89,00 excl. btw voor een normale watermeter). WML verwijdert namelijk de watermeter bij een tijdelijke afsluiting. Daarvoor in de plaats wordt een verzegelde afsluitkap op de leiding geplaatst. We plaatsen de watermeter weer terug als u ons daar opdracht toe geeft.

Het tijdelijk afsluiten en opnieuw aansluiten kunt u regelen via Mijnaansluiting.nl

Tarieven
Klik hier voor de tarieven voor het tijdelijk afsluiten en het opnieuw aansluiten van uw wateraansluiting.