Waterdruk

Waterdruk is de druk die op het water in de waterleiding staat. U merkt dat aan de hoeveelheid water die uit de kraan komt als u hem helemaal openzet. WML regelt die druk automatisch met elektrische pompen.  

Hoge waterdruk 
De druk op de watermeter moet minimaal 1,5 bar oftewel 150 kPa zijn. Daarmee kan het water door alle leidingen in huis gepompt worden. Door het heuvellandschap van Limburg kan de druk op de leidingen in uw huis boven de 1,5 bar uitkomen. Dat is niet erg. Als de waterdruk boven de 4 bar uitkomt, is het verstandig deze te stabiliseren met een drukregelaar (reduceerventiel). U kunt hier bij een installateur om vragen.

Lage waterdruk 
Als er onvoldoende waterdruk is, komt er weinig water uit de kraan. Vaak zit het probleem bij de kraan zelf. Het zeefje in de kraan is dan verstopt. Het schoonmaken van het zeefje met azijn, is vaak al voldoende. Heeft u te weinig waterdruk op al uw kranen, controleer dan of de hoofdkraan helemaal openstaat. Is de waterdruk daarna nog laag, neem dan contact met ons op.    

Heeft u voor uw bedrijfsvoering informatie nodig over de waterdruk in uw gebied? Of heeft u voor uw hoogbouw drukverhoging nodig? Neem dan contact met ons op.