Wandelen voor water

Wandelen voor Water
In het kader van de ‘World Water Day’ wordt jaarlijks Wandelen voor Water georganiseerd door Stichting Aqua for All, Simavi, AMREF, ZOA en Akvo. Tijdens deze landelijke campagne  ervaren leerlingen uit groep 7 en 8 wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: gemiddeld 6 kilometer wandelen met 6 liter water. De campagne wordt gesteund  door watermaatschappijen, waaronder WML;  Rotary Clubs; kleinere stichtingen en door gemeenten.   

World Water Day
In 1992 heeft de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag. Elk lid van de Verenigde Naties heeft toegezegd om het brede publiek te informeren over water en de mondiale waterproblematiek door het opzetten van concrete activiteiten passend binnen de nationale context.

Aanmelden Wandelen voor Water
Draag samen met de kinderen uw steentje bij en meld uw groep vandaag nog aan om deel te nemen aan Wandelen voor Water. Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van WML, e-mail communicatie@wml.nl of bezoek de website van Wandelen voor Water.