Educatie en voorlichting

Dagelijks gebruiken we veel water. Om te douchen, de wc door te spoelen, af te wassen, planten water te geven en om te drinken natuurlijk. Veilig drinkwater is letterlijk van levensbelang. In Nederland is betrouwbaar drinkwater uit de kraan heel gewoon. Veel mensen staan niet stil bij het feit dat er dagelijks hard gewerkt wordt om iedereen in Limburg van betrouwbaar drinkwater te voorzien. Daarom laat WML, via haar educatieprogramma, graag de wereld achter de kraan zien. Hierbij richt zij zich met name op kinderen uit groep 7 van het basisonderwijs. De website www.watermakerslimburg.nl is daarentegen voor iedereen toegankelijk. 

WaterMakers van Limburg
Via de educatieve website maakt u kennis met de vijf Limburgse WaterMakers van WML. De website laat zien hoe wij ons Limburgs Drinkwater maken. Ook thema’s als gezondheid en duurzaamheid komen aan bod.

Les in drinkwater
Leerkrachten kunnen kosteloos gebruik maken van het door WML speciaal ontwikkelde, flexibel inzetbare lesprogramma. Met behulp van de interactieve website kunnen werkbladen met uiteenlopende opdrachten worden gedownload. De lessen sluiten aan bij diverse kerndoelen voor het basisonderwijs. Meer informatie voor leerkrachten.  

Excursie en speurtocht
Alle Limburgse basisscholieren uit groep 7 zijn welkom in ons Watercentrum in Heel. Hier zien en beleven ze hoe drinkwater gemaakt wordt. Als leerkracht kunt u een plekje reserveren voor een bezoek aan ons Watercentrum. Voor meer informatie over deze excursie en om te reserveren, klik hier.

Winactie
Om het lesprogramma extra onder de aandacht te brengen, organiseert WML een speciale winactie voor scholen in het basisonderwijs: ‘Maak kans op 5 jaar lang een Watertap voor jouw school!’. Om in aanmerking te komen, doorlopen leerkrachten met hun klas het volledige lesprogramma. Klik hier voor meer informatie en de actievoorwaarden.

Spreekbeurt
Klik hier voor informatie voor het maken van een spreekbeurt.

Heeft u vragen?
Voor vragen over ons educatie- en voorlichtingsprogramma, neemt u  contact op met:
WML, afdeling communicatie: communicatie@wml.nl