Snel duidelijkheid over vervangen leidingen Weert

16 jun 2017

werk in uitvoering
Afgelopen weken heeft de wijk Moesel in Weert te kampen gehad met een aantal grote lekkages. Naar aanleiding daarvan overlegt WML op dit moment met betrokken partijen of het vervangen van de kwetsbare leidingen in de wijk vervroegd kan worden. De 'wijksanering' stond gepland in 2018. Na overleg met onder meer gemeente en aannemers zal rond 26 juni duidelijk zijn of en wanneer de werkzaamheden eerder kunnen starten.

WML weet hoe vervelend het voor haar klanten is als zij tijdelijk niet beschikken over kraanwater. Elke storing is er ook voor WML één teveel. De werkzaamheden zijn er dan ook op gericht om toekomstige storingen zoveel mogelijk vóór te zijn. In Weert worden sinds een paar jaar meer kilometers waterleiding vervangen dan gemiddeld in de rest van Limburg. Dat is het gevolg van het kwetsbare leidingnet in de gemeente. Zo vinden op dit moment werkzaamheden plaats in de wijken Groenewoud en Biest. Zodra bekend wanneer we ook in de wijk Moesel aan de slag kunnen, laten wij dat weten, onder meer via deze site.  

Kennismodel
Bij de planning van saneringen maakt WML gebruik van een kennismodel. Hierin worden gegevens verwerkt zoals leeftijd en materiaal van de leidingen, bodemgesteldheid én het aantal lekkages op het leidingtracé. Op die manier weten we wanneer we in welke wijk aan de slag moeten. En kan WML met de beschikbare budgetten en capaciteit voor heel Limburg de werkzaamheden voor komende jaren plannen.

Op basis van dat kennismodel vervangt WML in Weert procentueel meer  waterleiding dan elders. 4,8% van het Limburgse leidingnet ligt in Weert. Afgelopen twee jaar is deze koers ingezet en vond 6,4% van de saneringen (12.229 meter) hier plaats. Dat percentage loopt op naar 7,9% (8.652 meter in 2017) en 8,6% (9.259 meter in 2018).

Het leidingnet in Weert is niet van de ene dag op de andere te vervangen. Intussen doen wij er alles aan om storingen en overlast te voorkomen.
Er heeft nog niemand gereageerd

Laat hier uw reactie achter

Errormessage
Neem contact op
Uw emailadres wordt niet publiekelijk geplaatst, maar dient alleen voor de redactie om eventueel contact met u op te nemen n.a.v. van uw reactie.