Gezond en gratis drinkwater vers van de tap


- WML gaat in de komende tijd in heel de provincie de WML-watertap plaatsen: een robuust, fraai en veilig watertappunt waar u op ieder moment van de dag gratis kraanwater kunt tappen. ‘De nieuwe dorpspomp’ wordt het tappunt al genoemd en WML hoopt natuurlijk van harte dat de tappunten die prominente plaats binnen de gemeenschap gaan krijgen.

Waterverhaal watertap

Om het drinken van water te promoten, biedt WML aan alle gemeenten van Limburg één gratis tappunt aan: de eerste werd recent op spectaculaire wijze in gebruik genomen in de gemeente Beesel. Daar moet het wat WML betreft zeker niet bij blijven. Een woordvoerder: “Water is een zeer gezonde, duurzame dorstlesser. We willen vanuit dat perspectief kraanwater ook in de openbare ruimte beschikbaar maken. Daarom hebben we een fraai tappunt laten ontwikkelen waar je met een simpele druk op de knop je flesje, glas, bidon of beker kunt vullen met fris water. Het eerste tappunt bieden we in iedere gemeente gratis aan om zo het goede voorbeeld te geven.

 

Daarnaast hopen en verwachten we natuurlijk dat gemeenten, maar ook bedrijven en instellingen meer WML-watertappunten aan gaan schaffen. We hebben in Limburg bijna 9000 kilometer waterleiding liggen, dus ze kunnen bijna overal geïnstalleerd worden.” Met de aanschaf van een tappunt koopt een bedrijf of gemeente niet alleen een openbaar tappunt voor gezond water, het krijgt daarbij ook 85 jaar ervaring met drinkwater van WML en daarmee vele garanties op het gebied van kwaliteit en veiligheid. WML biedt haar tappunten inclusief een onderhoudscontract aan. Dat betekent dat tappunten regelmatig gecheckt worden en dat WML er ook voor zorgt dat ze in de wintertijd, als u aan de warme chocolademelk zit, op een warme plek worden opgeslagen. WML wil met de tappunten bijdragen aan de gezondheid van iedere Limburger. Water is immers veel gezonder dan frisdrank.

 

Daarnaast zijn de tappunten een investering in het milieu: er is geen duurzamere manier van dorstlessen dan met WML-kraanwater. Op de site van WML komen alle tappunten te staan, zodat u voortaan van bijvoorbeeld uw fietstochten een heuse Ronde van de Watertap kunt maken.