Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 55 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Geen Boom- maar Struikplantdag in Roodborn

Schoolkinderen uit Gulpen-Wittem zorgden op dinsdag 27 maart voor nieuwe begroeiing in het natuurgebied Roodborn bij Eys in hun eigen gemeente. Met deze struikplantdag werken ze mee aan het verder verbeteren van een bijzonder en belangrijk natuurgebied.

De ‘Heerlijkheid Roodborn’ is belangrijk omdat er veel verschillende activiteiten samenkomen: landbouw, recreatie, natuur, wonen en werken. Daarnaast levert het waterwingebied van Roodborn ook nog een deel van het Limburgse drinkwater. En dat allemaal op een uniek maar ook kwetsbaar stuk Zuid-Limburg: de kalkrijke en poreuze bodem zorgt voor een unieke dieren- en plantenrijkdom, maar maakt het ook gevoelig voor verontreinigingen en erosie.

Om  al die activiteiten toch goed te combineren, werken de gemeente Gulpen-Wittem, het Limburgs Landschap, ondernemers ter plaatse en WML nauw samen. En op 27 maart werkten dus ook de jonge inwoners van de gemeente mee. Met het planten van struiken, maakten de kinderen het gebied – volgens kenners een vijfsterrenlandschap – nog mooier. De nieuwe aanplant zorgt er tegelijkertijd voor dat ongewenste erosie wordt voorkomen.

Reacties (1)

Frans Vaessen | 28-03-2018
De kinderen van groep 7/8 van juffrouw Bianca hebben hard gewerkt, veel struiken geplant, alle regenwormen netjes teruggezet en ook nog veel geleerd over gezond grondwater. Mooi zo.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.