Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 48 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Handen uit de mouwen voor een schone Maas!

Op zaterdag 18 september gaat WML weer samen met duizenden Limburgers aan de slag voor een Schone Maas. Van Eijsden tot de Mookerhei zijn er weer opschoonacties

Op zaterdag 18 september gaat WML weer samen met duizenden Limburgers aan de slag voor een Schone Maas. Van Eijsden tot de Mookerhei zijn er weer opschoonacties. Overal in de provincie kun je de handen uit de mouwen steken om het zwerfafval langs de oevers van deze drinkwaterbron te verwijderen. Ook na de extra opschoning in augustus is het nog steeds nodig. Kom ook helpen?

De Maas Cleanup is een jaarlijkse actie die is afgeleid van de wereldwijde opruimactie World Cleanup Day. Zo'n 180 landen doen mee aan een schoonmaakbeurt van de planeet. De Maas Cleanup Day is een lokale variant daarvan. WML heeft zich als actieve partner voor het tweede jaar aangesloten bij het Maas Cleanup initiatief.

WML wil door hieraan deel te nemen aandacht vragen voor de bronnen, waaronder de Maas, van het Limburgse drinkwater. Bijna een kwart van alle Limburgse huishoudens en bedrijven krijgen namelijk water uit de kraan gemaakt van Maaswater. Het is belangrijk om deze bronnen te beschermen en niet onnodig te vervuilen. Want wat niet in de bron zit, hoeft er later bij de productie van drinkwater niet uitgehaald te worden. Deze opschoonactie laat zien dat iedereen kan meehelpen om een steentje hieraan bij te dragen.

Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 18 september aanstaande deel te nemen aan de Maas Cleanup. Waar dan ook in Limburg, want op meer dan 25 plekken langs de Maas worden er opruimacties georganiseerd. Je kunt je als vrijwilliger hiervoor aanmelden op de website van Maas Cleanup.

WML organiseert vanaf haar hoofdkantoor in Maastricht ook een opschoonactie. Iedereen die mee wil helpen bij het verzamelen van zwerfafval rondom de Maas in Maastricht is van harte welkom. Aanmelden kan op de WML actiepagina van de Maas Cleanup. Op deze manier halen we samen het beste in Limburg naar boven.

P.S. deel je jouw verhalen, foto's en filmpjes van deze dag na afloop met ons? #maascleanup #WMLwater #Limburgsdrinkwater #worldcleanupday #plasticsoup #Maas #cleanup #duurzaam #schoondrinkwater

Reacties (3)

Will | 16-09-2021
Hoe kan ik helpen?
Leo Winkelmolen | 17-09-2021
Graag had ik meegeholpen , ruim vaak op eigen houtje op wat langs de straten ligt, wat mij opviel , we hadden een sloeptochtje van Wessem naar Maaseik , rijkswaterstaat had daar koelkasten of wat dan voor groot vuil mogen verwijderen, succes samen
Piet Oosterbaan | 19-09-2021
Fiets eens van Vise naar Maastricht via de Belgische kant. Niet schrikken het hangt daar vol met plastic. Wij doen ons best zij vinden het wel goed.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiƫle waterzaken regelen.