Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Limburgs kraanwater overal verkrijgbaar! Of toch niet?

Juist op plekken waar ‘t belangrijk is, kan kraanwater tappen makkelijker. Kraanwater is op veel plekken beschikbaar, maar helaas niet overal.

Zodra u thuis weggaat is het vaak lastig om nog ergens kraanwater te tappen. Zo hebben veel scholen en  sportverenigingen, behalve op het toilet, geen voorzieningen voor jongeren om een flesje/bekertje water te tappen. Daarom kiezen jongeren vaak voor alternatieven of tappen ze een bekertje/flesje water op het toilet: onhandig, onaantrekkelijk en onhygiënisch.

Dat water drinken gezond is, weten de meeste mensen wel. Maar wist u ook dat Limburgs kraanwater een gezond & duurzaam alternatief is voor verpakt flessenwater en/of gesuikerde frisdranken? Dat de productie, verpakking en transport van flessenwater in Nederland voor 300 keer meer CO2 uitstoot zorgt in vergelijking met dezelfde hoeveelheid kraanwater? Dat 1.000 liter water gemiddeld slechts € 1,02 kost? En dat wij dagelijks in Nederland 500.000 plastic waterflesjes weggooien?

Dat kan en moet anders, vindt WML. Daarom is er nu de WML TopTap. De TopTap is een binnenwatertap waar iedereen zijn (hervulbaar) flesje hygiënisch kan bijvullen. De TopTap hangt inmiddels op een aantal (basis) scholen, universiteit Maastricht, UMC+ en sportverenigingen in Limburg. Ondersteun dit initiatief en kijk op onze Facebook pagina #WMLWater. Meer informatie over de TopTap vindt u hier.

Reacties (12)

ger brants | 29-03-2018
Goedenavond, In Wijlre, aan de Parallelweg is een speelplek/tuin en vier jeu de boules banen gerealiseerd. Is het mogelijk om daar een watertap punt te installeren. met groet ger brants namens de werkgroep 06567390807 met vriendelijke groet Ger Brants
E.Wolfs | 30-03-2018
In de hal van het MUMC staat uw tap er uitgedroogd,en onbruikbaar bij (29.03)
P.Janssen | 02-04-2018
Ik vind de tappunten van WML niet handig. In het buitenland hebben ze fonteintjes. Je drukt op een knop, straaltje water komt omhoog, je mond erboven en de dorst is gelest. Lekker makkelijk na een lange wandeling of als je bijvoorbeeld net hebt hardgelopen. Aan de tappunten van WML heb je in dat geval niets. Je kunt alleen water tappen als je van thuis een flesje hebt meegenomen. Dus je moet voor vertrek al bedenken of je misschien een WML-tappunt tegenkomt en of je er ook gebruik van wilt maken. Als je aan buitensporten doet is het bovendien niet praktisch om de hele tijd met een flesje rond te lopen. Kortom, als ik dan toch een flesje moet meenemen, dan vul ik die thuis wel.
Get Jongen | 09-04-2018
Het enigste tappunten in Voerendaal (Ubachsberg) is helaas defect en ziet er smerig uit!!
Jose Vorstenbos | 10-04-2018
Water drinken moet overal kúnnen
Gekkenhuis | 14-04-2018
Kan er bij de trappen in Landgraaf bij Snowworld geen komen? Het liefste een boven aan de trap ????????
A.boots | 15-04-2018
We krijgen een pomp op de márkt waar geendrinkwater uit komt maar telkens vuiler water aansluiten op het warterleiding is te duur volgens Peel en Maas ambtenaar ,, koop maar eenflesje nog meer vervuiling. We hebben het goed doordacht.
Maurice E | 03-05-2018
Waarom moeten wij allemaal meebetalen aan die tappunten. Kunt ook drinken van thuis uit de kraan meenemen en dan hoeft WML ons geld niet uit te geven aan zulke zaken.
Dennis | 04-05-2018
Goed bezig WML. Goed voor het milieu, duurzaam en gezond! Wat zou het mooi zijn als rondom op jullie terreinen en rondom de tappunten ook gewerkt wordt aan behoud van biodiversiteit! Goed voor de natuur, goed voor het merk!
jo | 04-05-2018
fonteintjes met drukknop lijken mij beter.
Bart | 06-05-2018
Goed bezig WML! Leuk en goed initiatief....zoals bij iedere opstart ruimte voor verbetering.
KCC/Gemeente Landgraaf.nl | 13-08-2018
In Landgraaf zijn ook tenminste twee tappunten; een bij Raadhuisplein en bij de trap/Wilhelminaberg. Deze staan niet op deze kaart: Kunt u deze toevoegen?? https://wml.maps.arcgis.com/apps/Embed/index.html?webmap=a68fd946bc2b4cc5839964ad73f46e85&extent=4.9589,50.6594,7.3647,51.5433&zoom=true&previewImage=false&scale=true&disable_scroll=true&theme=light

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.