Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er is 1 storing. Op 43 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Gedragsnormen & serviceafspraken

Onze medewerkers krijgen vaker te maken met agressie of weerstand aan de telefoon of bij klanten op locatie. WML heeft begrip voor frustratie, maar wij accepteren geen agressie, bedreiging of geweld. Aan de basis van onze dienstverlening staat dat wij met wederzijds respect met elkaar in gesprek gaan. Hiervoor hanteert WML gedragsnormen.

Gedragsnormen

Serviceafspraken

WML heeft kwaliteit hoog in het vaandel. Dat geldt niet alleen voor het drinkwater dat wij leveren, maar ook voor onze dienstverlening. WML hanteert zes serviceafspraken.

 1. Melding lekkage
  Na uw melding van een onderbreking in het waterleidingnet, is een monteur van WML binnen 1,5 uur ter plekke, dag en nacht.
 2. Alternatief water in geval van een storing
  Indien de levering van drinkwater meer dan vier uur is verstoord (ongeplande wateronderbreking), krijgt u van WML alternatief water.
 3. Afspraak = Afspraak
  Heeft u op uw adres een afspraak met een medewerker van WML, dan zal deze op de afgesproken dag en op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn.
 4. Geplande wateronderbreking
  Bij een geplande onderbreking van de levering van drinkwater langer dan een uur, informeert WML u minimaal twee werkdagen vooraf.
 5. Vragen en klachten
  Uw vragen en klachten worden binnen acht werkdagen afgehandeld. U krijgt bericht als WML meer tijd nodig heeft.
 6. Nieuwe drinkwateraansluiting
  Een standaard woonhuisaansluiting op het bestaande waterleidingnet realiseert WML binnen vijftien werkdagen.

Indien WML niet voldoet aan één van deze serviceafspraken, komt u in aanmerking voor een vergoeding van € 25,- Deze vergoeding bieden wij uit coulance aan. Op deze regeling zijn bepalingen van toepassing. Lees ze hier.

Serviceformulier

Bekijk onze serviceafspraken hierboven om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Staat uw melding er niet bij, neem dan contact met ons op. De velden met een * zijn verplicht.

Op welk adres is WML de serviceafspraak niet nagekomen? (indien afwijkend)

WML keert € 25,- uit als ze deze afspraak niet is nagekomen.

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.