Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er is 1 storing. Op 47 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Nederland gezonder met kraanwater

Nederland gezonder met kraanwater 
Laten we samen zorgen voor een gezondere samenleving. Vanuit die gedachte is de Rijksoverheid samen met 70 verschillende partijen, een publieke-private samenwerking gestart met een maatschappelijke beweging voor een gezonder en vitaler Nederland. Het Nationaal Preventieakkoord is een belangrijke stap op weg naar een rookvrije generatie, de aanpak van problematisch alcoholgebruik en overgewicht. Het drinken van kraanwater past perfect bij een gezonde levensstijl. Kraanwater is eenvoudig aan te bieden. In de open lucht, in school- en sportkantines, in wachtruimtes of in de horeca, de mogelijkheden zijn er. De Nederlandse Spoorwegen koos voor de WML-Watertap voor op haar stations. Hiermee draagt de NS bij aan het welzijn van haar reizigers die vast dankbaar gebruikmaken van vers getapt gratis kraanwater. 

Heel Limburg aan het water: klik hier voor de infographic. 


Drinkwater op treinstations
De NS plaatst dit jaar WML-Watertaps op zeventien Limburgse treinstations. ‘Ze schoten begin mei als paddenstoelen uit de grond’, zegt Frank Smits, Manager Stations Regio Zuid bij NS. ‘Drinkwater drinken is gezonder dan frisdrank en hergebruik van waterflessen draagt bij aan de reductie van plastic en verspilling. Een watertap plaatsen past ook in onze bredere strategie om regionale treinstations aantrekkelijker te maken voor de treinreizigers. NS verbetert hier het verblijf door het toevoegen van voorzieningen: warme dranken, watertappunten, wachtruimtes en wc’s. De reiziger kan op de stations warme dranken kopen, een flesje water gratis vullen, beschut wachten en naar het toilet gaan.’Gezond en duurzaam
De Watertaps sluiten aan op het streven van de NS naar gezondheid en duurzaamheid. ‘Onze treinen rijden 100% op duurzame stroom’, aldus Frank Smits. ‘En uit onderzoek blijkt dat treinreizigers meer bewegen en zich gezonder voelen. Zo gebruikt de helft van hen de fiets voor het voor- en natransport. Daarmee dragen wij bij aan meerdere doelen van het Nationaal Preventieakkoord. Het gebruik van de producten van WML past daar naadloos in.’

WML biedt organisaties, die een actieve bijdrage willen leveren aan een gezonder en vitaler Limburg, diverse opties om kraanwater aan te bieden. Meer weten? Klik op WML-Watertap (buiten) TopTap (binnen) of Slokje Limburg. 

Indien u vragen heeft over onze producten en diensten, neem dan contact op via het contactformulier of via telefoonnummer 043 - 880 85 58.

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.