Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 52 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

22/9 Nationale Kraanwaterdag

Op woensdag 22 september doen in heel Nederland scholen en bso’s mee met de Nationale Kraanwaterdag. Ruim 200.000 kinderen, waarvan zo'n 12.000 in Limburg, drinken die dag niet alleen kraanwater maar gaan in de klas aan de slag met het speciaal ontwikkelde lesprogramma.

12.000 Limburgse kinderen nemen deel

Op woensdag 22 september doen in heel Nederland scholen en bso’s mee met de Nationale Kraanwaterdag. Ruim 200.000 kinderen, waarvan zo'n 12.000 in Limburg, drinken die dag niet alleen kraanwater maar gaan in de klas aan de slag met het speciaal ontwikkelde lesprogramma.

Gratis lesmateriaal

Met Kraanwaterdag wil WML kinderen bewust maken dat kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Kinderen op de basisscholen en kinderdagverblijven die zich hebben aangemeld, ontdekken via de kraanwaterles waar ons kraanwater vandaan komt, waarom water een gezonde dorstlesser is en welk effect water heeft op ons lichaam. Alle deelnemende partijen ontvangen gratis materialen dat is afgestemd op het niveau van onder- midden en bovenbouw.

Gastlessen door WML medewerkers
Naast het gratis lesmateriaal biedt WML tijdens Kraanwaterdag ook gastlessen aan. Ook dit jaar gaan een aantal medewerkers van WML voor de klas staan om een kraanwaterles te verzorgen. Dit jaar brengen zijn een bezoek aan de leerlingen van basisschool Het Avontuur in Buchten. Van kleuters tot en met groepachters worden getrakteerd op een verfrissende les met leuke filmpjes, quizzen, proefjes en doebladen.

In de prijzen
Scholen (groepen) die zich vóór 7 september hadden ingeschreven, kunnen kans maken op leuke prijzen. Diverse Limburgse scholen zijn in de prijzen gevallen en kunnen de 22e uit handen van het WML promoteam hun prijzen in ontvangst nemen. Hierdoor wordt het drinken van kraanwater tijdens het sporten voor deze leerlingen nog makkelijker.

Initiatief van Nederlandse drinkwaterbedrijven
Nationale Kraanwaterdag wordt georganiseerd door de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven met als doel kinderen bewust te maken dat kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser is. Naast het drinken van water, staat dit jaar een gezonde leefstijl centraal in de lessen.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.