Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er is 1 storing. Op 43 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Missie en visie

Bij WML maken we het drinkwater van Limburg. Daarom zijn we essentieel voor het gezond en welvarend houden van onze provincie en spelen we een vitale rol in de Limburgse samenleving. Drinkwatervoorziening is van vitaal belang voor de samenleving. Voor onze volksgezondheid, welzijn én welvaart. WML heeft een wettelijke leveringsplicht. Wij zorgen iedere dag dat het drinkwater in Limburg van hoge kwaliteit is en altijd beschikbaar. Dat is een taak van publiek belang die aan ons is toevertrouwd.

Onze missie

‘Heel Limburg rekent op ons voor betrouwbaar drinkwater. Daarmee dragen we bij aan de volksgezondheid, het welzijn én de welvaart van Limburg. Vandaag en in de toekomst.’

Onze visie

"WML produceert en levert 24/7 betrouwbaar, veilig drinkwater van hoge kwaliteit voor Limburg. Dat doen we op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze. We zien het als onze kerntaak, nu en in de toekomst, om drinkwater toegankelijk te houden."

In het document 'Onze toekomst in drinkwater - Missie, visie en doelstellingen 2024-2028' beschrijft WML hoe zij zorgt voor de productie en levering van drinkwater. Nu én in de toekomst.

WML's kerncijfers

Klanten 554.623 particulieren
16.308 zakelijke klanten
Geleverd water aan klanten

71.825.257 m3/jaar

Omzet  € 113,5 miljoen/jaar
Medewerkers 393,4 fte
Locaties Hoofdkantoor Maastricht
25 grondwaterpompstations
1 oppervlaktewaterproductiebedrijf (Heel)
1 oevergrondwaterwinbedrijf (Roosteren)
4 onthardingsbedrijven (Heerlen, Hunsel, Maastricht, Ospel)
Lengte hoofdleiding 8.764 kilometer
Aandeelhouders 32 (Provincie Limburg en alle Limburgse gemeenten)

* Cijfers ultimo 2022

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.