Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 73 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Structurele aanpak lekkages Weert

Afgelopen week heeft een deel van de inwoners van Weert tijdens twee nachten geen water gehad door lekkages in de Batavierenstraat en in de Florisstraat. De monteurs waren snel ter plaatse en hebben de lekkages gerepareerd. Daar waar nodig zijn nooddrinkwatervoorzieningen getroffen. WML weet hoe vervelend het voor haar klanten is als zij tijdelijk niet beschikken over kraanwater. Elke storing is er ook voor WML één teveel. Daarom wordt er hard gewerkt om het leidingnet te vervangen.

Werkzaamheden in uitvoering
Het is bekend dat het Weerter leidingnet kwetsbaar is en daarom zijn de werkzaamheden er op gericht om toekomstige storingen zoveel mogelijk vóór te zijn. In Weert worden deze jaren meer leidingen dan gemiddeld vervangen. Dat komt neer op circa 8 kilometer in 2017. Momenteel vinden er werkzaamheden plaats in de wijken Biest, Leuken, Groenewoud, Kazernelaan en Centrum. Ook is WML betrokken bij het nieuwbouwproject Laarveld (fase 2) en wordt eind november gestart in de wijk Moesel. 


Onderzoek oorzaak lekkages
Momenteel wordt gekeken of de huidige werkzaamheden, ondanks de zorgvuldige voorbereidingen,  van invloed zijn op de lekkages van afgelopen week. Hierbij wordt nogmaals kritisch gekeken naar route van het water, en daarmee het aantal afsluiters dat gebruikt wordt om wijken ook bij werkzaamheden te kunnen blijven voorzien van water. Zo voeren we extra drukmetingen uit om de impact van de werkzaamheden elders op het leidingnet te monitoren. 

Saneringsaanpak 
Een leidingnet van vele kilometers - in Weert ligt zo’n 400 kilometer hoofdleiding - is niet van de ene op de andere dag te vervangen. Het is technisch zelfs onverantwoord om overal tegelijkertijd aan het werk te zijn. Om goed te plannen maakt WML o.a. gebruik van een kennismodel waarin gegevens over de leidingen, bodemgesteldheid én het aantal lekkages op het leidingtracé worden verwerkt. Zo is helder welke delen van het leidingnet we moeten vervangen. 

Saneringen in cijfers
Op basis van de uitkomsten van het kennismodel is besloten om in Weert procentueel meer te gaan vervangen. 4,8% Van het Limburgse leidingnet ligt in Weert. Afgelopen twee jaar is deze koers ingezet en vond 6,4% van de saneringen (6.100 meter per jaar) hier plaats. Dat percentage loopt op naar 7,9% (8.652 meter in 2017) en 8,6% (9.259 meter in 2018).

Overzicht saneringen Weert

Reacties (1)

karel van de Braak | 27-10-2017
Sinds donderdagochtend stroomt er -op de hoek van de Batavierenstraat en Voorstestraat Weert- nog steeds water uit een slang op straat. Is dit een onderdeel van werkzaamheden of een vergeten aspect????

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.