Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Basisschoolleerlingen wandelen voor water

Ruim 1.200 Limburgse leerlingen deden mee met de sponsorloop Wandelen voor Water.  Ze wandelden zes kilometer met zes liter water op hun rug en zamelden € 58.236,40 in voor Amref Flying Doctors. Familieleden, vrienden en kennissen sponsorden de kinderen voor deze prestatie. Dit bedrag is inclusief de vermeerdering door de initiatiefnemer van Wandelen voor Water, stichting Aqua for All. Amref kan hiermee ruim 5.000 kinderen in Ethiopië toegang geven tot schoon water en sanitaire voorzieningen plaatsen.

Gastles over water- en sanitatieproblematiek
Wandelen voor Water is dit jaar voor de 16e keer georganiseerd en is een jaarlijks terugkerend evenement. Basisschoolleerlingen uit heel Nederland liepen in de week van Wereldwaterdag (22 maart) zes kilometer met zes liter water in een rugzak. Op deze manier ervaarden ze voor een dag waar hun leeftijdsgenootjes in Afrika mee te maken hebben. Zij lopen namelijk dagelijks gemiddeld zes kilometer om aan schoon drinkwater te komen. Voorafgaand aan de wandeling kregen alle leerlingen een gastles over drinkwater en hygiëne in het algemeen en de situatie in Ethiopië.

Kraanwater heel gewoon

De meeste Limburgse scholen organiseerden zelf de wandeling. Een achttal scholen, 400 leerlingen, uit Midden- en Zuid-Limburg namen deel aan de centrale wandeling die georganiseerd werd door WML. Lopen voor het goede doel is een pittige maar nobele prestatie van de deelnemende leerlingen. Wandelen voor Water dient meerdere doelen: naast fondsenwerving voor waterprojecten in Ethiopië, maakte de sponsorloop de Limburgse leerlingen bewust van het gemak waarmee wij kunnen beschikken over betrouwbaar kraanwater.

Over Amref Flying Doctors

Goede gezondheid is een mensenrecht. Daarom werkt Amref Flying Doctors, de belangrijkste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, samen met de bevolking, zorgverleners, private sector en overheden aan betere gezondheid in Afrika – vooral van jonge vrouwen. In Nederland zet Amref Flying Doctors zich in voor fondsenwerving en een verantwoorde besteding van die fondsen aan het werk van Amref in Afrika. Ook zorgt de organisatie voor draagvlak en aandacht voor een betere gezondheid in Afrika.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.