Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 55 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Nieuwe zuiveringsinstallatie voor Breehei (Venray)

Drukte en het nodige verkeer op de doorgaans rustige Breehei bij Leunen (Venray). Het WML-pompstation op die plek wordt deze jaren compleet vernieuwd. Afgelopen week arriveerden met speciaaltransport de filterketels voor het nieuwe zuiveringsgebouw. Op 11 juli 2019 werden ze op hun plek gezet.

Een groot deel van het drinkwater voor Venray en Horst aan de Maas levert WML vanuit Breehei. Om dat ook komende decennia te kunnen blijven doen is een vernieuwing van de productielocatie nodig. De werkzaamheden startten in 2016 en lopen nog tot 2022. Tijdens de werkzaamheden gaat de winning, zuivering en levering van drinkwater gewoon door.

Modulair zuiveren
De bouw van het zuiveringsgebouw is innovatief: waar de ‘oude’ zuiveringsinstallaties log en vaak letterlijk in beton zijn gegoten, wordt die in pompstation Breehei opgeknipt in modules. Zo kunnen ter plaatse relatief eenvoudig de verschillende zuiveringsstappen aangepast worden. Bovendien zijn onderdelen van de zuivering te verplaatsen naar andere locaties waar op dat moment méér capaciteit nodig is. WML wil komende jaren ook op andere plekken volgens dit modulair zuiveringsconcept werken. 

Reacties (2)

Math Vollenberg | 18-07-2019
Hallo. Ik woon in Venray (veltum) en overweeg de aanschaf van een waterontharder. Is het echter zo het water met deze nieuwe filters minder kalk zal bevatten?
WML | 22-07-2019
Antwoord op de vraag van Math Vollenberg: nee, de nieuwe zuiveringsinstallatie zal het water niet zachter maken. Het water uit Breehei heeft (en houdt) met 9,8 Duitse graden een gemiddelde hardheid. Voor meer informatie over zelf/thuis ontharden, kijk bijvoorbeeld op https://www.drinkwaterplatform.nl/5-vragen-hard-water/ en https://www.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/consumentengids/2017/nummer-10---oktober/201710p62-hardheid-drinkwater.pdf

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.