Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 76 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

De mens en zijn gootsteen belangrijke bron Maas

“De Maas is een belangrijke bron van leven én de productie van drinkwater, waar gebruikers vol vertrouwen van genieten. Na gebruik wordt dit drinkwater via riool en waterzuivering ook weer Maaswater. We zijn dus zelf een belangrijke bron van de Maas.” Met dat gegeven is ontwerper Hugo Schuitemaker op initiatief van de Schone Maaswaterketen aan de slag gegaan. Voor de Embassy of Water tijdens de Dutch Design Week werkte hij drie ideeën uit om mensen te laten zien dat ze zelf bron van de Maas zijn en dus direct bijdragen aan de waterkwaliteit.

Van intiem tot grootschalig
Schuitemaker oppert in zijn ontwerp drie zeer verschillende ideeën:

  1. Aanschouwelijke kennisoverdracht:
    uit welke bronnen is het Nederlandse Maaswater afkomstig, en zie hoe dat per seizoen uiteenloopt.
  2. Persoonlijk contact:
    om onbezorgd van het water te genieten, moeten we elkaar als bron vertrouwen. In de intimiteit van een ‘geregisseerd maar persoonlijk gesprek’, geef en win je vertrouwen.
  3. Meedoen:
    Schuitemaker doet de suggestie voor een grootschalige ‘Doorspoeldag’, waarmee elke inwoner bijdraagt aan een onderzoek naar de herkomst van het Maaswater, dat zelf weer grondstof is voor de productie van drinkwater.

De ontwerpen zijn geen blauwdrukken voor projecten maar zetten aan tot het uitwerken van ideeën om gebruikers van het Maaswater zelf te laten bijdragen aan een schonere rivier.

Embassy of Water
Het werk van Schuitemaker is tijdens de Eindhovense Dutch Design Week te zien in the Embassy of Water. Op die locatie worden bezoekers door een 15-tal ontwerpen geprikkeld om na te denken over hun eigen watergebruik en geïnspireerd om anders naar water te kijken. 

De Dutch Design Week is van 19 tot en met 27 oktober 2019 in Eindhoven. The Embassy of Water is elke dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur.
Locatie: Het Lab, Campina - Kanaaldijk-Zuid - 5613 LE Eindhoven. Zie de website voor meer info en route.

Schone Maaswaterketen
De ontwerpen van Schuitemaker zijn mogelijk gemaakt door de samenwerking Schone Maaswaterketen, waarin waterschappen en drinkwaterbedrijven in het Maasstroomgebied, Rijkswaterstaat en rijk zich inzetten voor een verbetering van de waterkwaliteit. Ook WML neem daarin deel.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.