Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 48 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Dialoogtafel Zuid: Innovaties, de Maas en zoetwaterbeschikbaarheid

Op woensdag 1 juni vond de Dialoogtafel Zuid in het kader van de campagne 'Toekomst van ons drinkwater' plaats. Joyce Nelissen (WML), Rob van Dongen (Brabant Water) en Annette Ottolini (Evides) namen plaats aan de blauwe dialoogtafel.

Onder leiding van Maarten Bouwhuis gingen zij in gesprek met verschillende stakeholders van binnen en buiten de regio over de uitdagingen die zij tegenkomen in de praktijk. Ter sprake kwamen innovaties binnen de drinkwatersector, de Maas die als drinkwaterbron onder druk staat en de zoetwaterbeschikbaarheid. Hierbij was ook aandacht voor wat de gezamenlijke bouwstenen voor succes zijn en werden enkele mooie voorbeelden en pilots toegelicht.

Een sterk Limburgs waternetwerk tegen PFAS
De Maas is een belangrijke bron voor het Nederlandse drinkwater. Een sterk netwerk van waterbedrijven en andere belanghebbenden probeert de kwaliteit van dat water zo hoog mogelijk te houden. Samen zoeken zij naar een oplossing voor de PFAS-uitdaging.

“PFAS baart ons het meeste zorgen voor de waterkwaliteit”, zegt WML-directeur Joyce Nelissen. “Ik hoop dat het ons lukt om met een reële normstelling te komen. Als Vewin zetten we in op een totaalverbod, omdat we ook aan de investeringenkant al behoorlijk worden uitgedaagd. Wat ons betreft zorgen we ervoor dat PFAS helemaal niet meer in het water komt.” 

Ook tafelgenoot Rijkswaterstaat werkt de komende jaren hard verder aan de waterkwaliteit, zegt directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat Zuid-Nederland Karin Weustink. “We zijn al goed op weg voor de Europese Kaderrichtlijn Water in 2027 en werken bijvoorbeeld aan een groot project dat alle vergunningen doorlicht van de 200 meest relevante bedrijven. Ook blijven we werken aan nieuwe normen voor nieuwe stoffen. Want heldere normen maken ons werk makkelijker.”

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier.

Lees hier een publicatie met de opbrengsten van drie landelijke dialoogtafels die in het kader van de campagne De toekomst van ons drinkwater zijn gehouden.

Kijk hier de Dialoogtafel Zuid terug.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.