Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Duits water mogelijk licht verkleurd, maar veilig om te drinken

Als gevolg van de recente wateroverlast zijn er veel humusstoffen, zoals aarde, planten en hout, in de stuwmeren van de Duitse Nordeifel gespoeld.

Van dit water maakt de Wassergewinnungs- und –aufbereitungsgesellschaft Nordeifel mbH via een uitgebreide zuivering drinkwater. WML betrekt dit drinkwater van waterleverancier enwor (energie & wasser vor ort GmbH) en levert het aan (een gedeelte van) de inwoners van Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Vaals.

Totdat het ruwe water in de Dreilägerbachtalsperre, Kalltalsperre en Obersee volledig ververst is, is het mogelijk dat het drinkwater licht verkleurd is. Dit zal dan vooral opvallen bij een grote laagdikte, zoals bijvoorbeeld een gevulde badkuip. Ook is het mogelijk dat het water lichtjes naar chloor ruikt. De kwaliteitscontroles die enwor uitvoert tonen aan dat het water volkomen veilig is om te drinken. Lees meer in het nieuwsbericht van enwor.

Ook WML controleert het water regelmatig en volgens een vast schema. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) houdt hier namens de overheid toezicht op. Uit die controles bleek en blijkt dat er geen ziekmakende bacteriën in het Duitse drinkwater zijn aangetroffen.

Reacties (2)

Esmeralda | 03-08-2021
Ook hier in Heerlen is het drinkwater niet gezond om te drinken. Had al lange tijd buikpijn onverklaarbaar volgens huisarts ligt t dus gewoon aan t kraanwater….
Roger | 05-08-2021
Heel kerkrade krijgte uit eifel water. Leg eens uit hoe kan het zijn in 1 straat water echt bruin na afkoken en buren glashelder water? Worden jullie betaald voor deze onzin te verkondigen?

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.