Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 71 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Nieuw: Augmented Reality tour Waterfabriek

Afgelopen schooljaar zijn zo’n 4.500 Limburgse basisschoolleerlingen, groep 7/8, bij WML op excursie geweest. We kijken terug op een succesvol jaar. Het huidige schooljaar is nog niet voorbij en wij zijn momenteel al weer bezig met schoolseizoen 2018/2019.

De basisscholen in de provincie hebben de mogelijkheid om hun groepen voor een excursie aan te melden. De boekingen verlopen via het educatieplatform www.watermakerslimburg.nl. Hier zijn ook de lespakketten voor in de klas kosteloos te downloaden. We zijn een nieuw onderdeel, Augmented Reality (AR) tour, volop aan het testen, zodat alles voor het volgende schooljaar gereed is.

AR-tour WML Waterfabriek

De jeugd is de toekomst, cliché maar waar en daarom investeert WML ook in het vergroten van kennis en bewustzijn rondom het Limburgse kraanwater. Het is gewoon en vanzelfsprekend en toch heel bijzonder. Met thema’s als “hoe maken wij jou water?”, “gezond water” en “duurzaam water” proberen wij jongeren al op vroege leeftijd de nut en noodzaak van kraanwater zelf te laten ontdekken.  

Een paar jaar geleden hebben we een nieuw concept gelanceerd; de WaterMakers van Limburg. Vijf verschillende karakters die de leerlingen in vijf stappen meenemen naar de wereld achter de kraan. Het educatieprogramma biedt de mogelijkheid om zelf kennis te vergaren, zelf dingen te ervaren en te proeven en hierbij worden nieuwe technieken toegepast.

Vanaf het nieuwe schooljaar hebben we onze eigen Augmented Reality (AR) tour in de Waterfabriek. Met deze techniek is het ons gelukt om “onzichtbare” processen bij de waterzuivering zichtbaar te maken. De leerlingen gaan dan met de iPad de fabriek in en aan de werkelijkheid (hetgeen ze in het echt zien) worden animaties toegevoegd die stap voor stap het zuiveringsproces op een leuke en leerzame manier weergeven. Hierdoor is een bezoekje aan WML nog leerzamer en interactiever.

Reacties (1)

Brenda Thimister | 13-06-2018
Vandaag met klas 8a van de john f kennedyschoolschool, deze AR tour gedaan, het was zeer geslaagd, leuk en leerzaam, dank jullie wel nogmaals

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.