Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 75 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Essentaksterfte: rooien voorkomt ongelukken

Roodborn, bij Eys, is behalve een belangrijk waterwingebied ook een prachtig wandelgebied. Wandelaars moeten in februari echter rekening houden met omleidingen en hier en daar een afgesloten wandelpad, vanwege het rooien van een flinke hoeveelheid bomen. Dat is hard nodig voor de veiligheid van diezelfde wandelaars.

Net als op veel andere plekken in Nederland zijn in de bospercelen van Roodborn veel essen aangetast door de essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte waarvan die bomen niet herstellen. Dat zorgt voor een groot risico op vallende takken en complete bomen, zelfs bij een gering zuchtje wind.  

Om ongelukken te voorkomen en het bos gezond te houden laat WML vanaf 6 februari een groot deel van de essen in Roodborn verwijderen. Volgens planning zijn de bospercelen begin maart uitgedund. Daarna vindt herbeplanting plaats met onder meer els, linde, zoete kers en haagbeuk.

Komende weken zal een deel van een wandelroute afgesloten zijn (zie afbeelding hieronder). In het terrein wordt dat met borden aangegeven.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiƫle waterzaken regelen.