Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Geen zorgen over kwaliteit drinkwater

Door de hevige regenval kan de riolering het regenwater niet overal in onze provincie direct afvoeren. Daardoor neemt de kans op verontreiniging van het nog aanwezige water in straten en huizen toe. Dat heeft echter geen gevolgen voor het drinkwater.

Het is niet mogelijk dat verontreinigd water in een normaal functionerende drinkwaterleiding terechtkomt. WML controleert dagelijks het drinkwater in een laboratorium. Als daarbij iets niet in orde blijkt te zijn, worden er meteen maatregelen genomen. Over de kwaliteit van het drinkwater hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Reacties (6)

Silvia Moonen | 16-07-2021
Indien het water uit Duitsland komt is er dan ook geen kans op verontreiniging?
Communicatie WML | 16-07-2021
WML staat in contact met het Duitse waterbedrijf. Daar is de situatie onder controle. Er is geen risico op verontreiniging van het drinkwater.
Karin Raaimakers | 17-07-2021
Ik zie op Facebook een bericht gedeeld worden door mensen omgeving Kerkrade van de stadsregio Aken om het drinkwater niet te drinken. Wellicht door WML de juiste info richting inwoners Kerkrade goed te communiceren?
G | 18-07-2021
Zoals Karin aangeeft is het wel een issue waar wml iets aan mag gaan doen. in een crisis beter, up to date, gaan communiceren. Mensen zitten al met veel ellende en vragen. Water is toch een eerste levensbehoefte en men wil toch weten wat waarheid is in een wereld vol desinformatie.
Communicatie WML | 19-07-2021
Er is door drinkwaterleverancier Enwor inderdaad een kookadvies afgegeven. Het gaat hier om het drinkwater dat geleverd wordt aan de oostzijde van Aken. Het drinkwater dat door Enwor aan Nederland geleverd wordt hoeft niet gekookt te worden.
Mary-Anne Amkreutz | 02-08-2021
Hallo mij valt op dat meerdere mensen in heerlen(heerlebaan)en Kerkrade last van diarree hebben ! Kan het van het drinkwater komen !dat er toch deeltjes onrenigd water in ons drink water terecht gekomen !

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiƫle waterzaken regelen.