Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 68 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Gezonde dorstlesser op Maastrichtse Groene Loper

Wandelen, fietsen, joggen, ... de Groene Loper wordt door steeds meer mensen actief gebruikt. Precies zoals dat is bedacht in het actieprogramma Mijn Gezonde Groene Loper. Bij een actief gebruik hoort ook een gezonde dorstlesser, en die komt er. WML realiseert in samenwerking met Projectbureau A2 Maastricht drie drinkwaterfonteinen ter hoogte van de Adelbert van Scharnlaan, de Lourdeskerk en kasteeltje Geusselt. De fonteinen hebben een speciaal ontwerp. 

WML realiseert speciale drinkwaterfonteinen

Een fontein met lagen 
De fonteinen zijn ontworpen door Rademacher de Vries Architects, bekend van onder meer het uitkijkplatform in de ENCI-groeve. Door dit project verdiepten ze zich in grondlagen en de invloed van water hierop. Drinkwater en locatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit deze gedachte maakten ze een eigen ontwerp voor een watertappunt, waarmee ze WML benaderden. Tegelijkertijd kwam er ook een vraag vanuit Projectbureau A2 Maastricht voor unieke watertappunten voor op de Groene Loper. Vraag en aanbod kwamen samen!  

Van idee tot realisatie   
In nauwe samenwerking met het architectenbureau en de opdrachtgever realiseerde WML deze eerste drie exemplaren van dit unieke ontwerp. Met plezier wordt teruggekeken naar het gezamenlijke proces om het idee naar een werkend product te vertalen. Nu is de tijd rijp dat wandelaars, fietsers, joggers…kortom alle gebruikers van dit groene stukje Maastricht kunnen genieten van een verfrissende dorstlesser uit eigen bodem; Limburgs drinkwater uit de drinkwaterfonteinen.   

Sportieve opening – Tap&GO 
Om de komst van deze gezonde en duurzame dorstlessers te vieren, organiseren WML en Projectbureau A2 Maastricht - samen met partners - sportieve openingsactiviteiten waarbij de fonteinen feestelijk worden geopend. Jong en oud is op zondag 29 september tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom bij de activiteiten van Tap&Go in het Geusseltpark! 

Programma Tap&Go 
Maastricht Sport zet een spannend beweegparcours uit voor kinderen en organiseert een laagdrempelige bootcamp voor senioren. De organisatie van de Groene Loper Run organiseert runs (5 km). Naast deze sportieve activiteiten is er nog meer te beleven. Zo zijn er (kinder-)workshops “watercocktails shaken” en kunnen liefhebbers geschminkt worden. Iedereen is welkom. Wilt u meedoen met de sportactiviteiten? Meld u zich dan voor 26 september hier aan.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.