Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 75 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Kraanwater krijgt podium bij Cultura Nova

Cultura Nova en WML slaan voor de tweede jaar op rij de handen ineen. Dit tiendaagse cultureel festival, dat plaatsvindt van 23 augustus tot en met 1 september, borrelt en bruist van vernieuwing, verbinding, verbeelding én met de keuze voor kraanwater van verduurzaming.Op het festivalterrein in Heerlen komt namelijk een Fontijnbar waarbij alleen kraanwater, al dan niet met bubbels, vers getapt wordt en gebotteld water van het podium verdwenen is.

Waterexperiment
Met deze bewuste keuze krijgt het kraanwater op het festival een podium. Cultura Nova staat bekend om grootse spektakels en gewaagde experimenten. Het programma is kleurrijk en gelaagd, toegankelijk voor een breed en divers publiek. Hiermee een perfect evenement om te testen of het publiek open staat voor een betaald glaasje gekoeld, al dan niet bruisend, kraanwater. De opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel ‘Water for Life’, zodat ook elders op de wereld schoon drinkwater vanzelfsprekend wordt.

Gratis water
Naast dit gezamenlijke experiment op het Burgemeester van Grunsvenplein, is het Limburgse drinkwater ook nog op andere locaties en momenten gratis aanwezig. Tijdens het festival rukt de WML KRAANwagen uit om bezoekers van bepaalde voorstellingen te trakteren op een verfrissende dorstlesser. Ook staan er diverse waterwanden gedurende de festivalperiode waarbij bezoekers gratis hun waterdrager kunnen vullen. Voor de liefhebbers worden er herbruikbare waterzakjes aangeboden bij o.a. de Fontijnbar. De opbrengst hiervan gaat tevens naar het goede doel.

Waterproof
Tijdens de drie kindermiddagen, op 25 en 28 augustus en 1 september, wordt het festivalplein omgetoverd in een waterpretpark voor jong en oud. Het Franse Compagnie DUT tovert met behulp van Limburgs kraanwater het plein om in een waterparadijs met vijftien unieke spelletjes voor waterratten. Ook WML is daar vertegenwoordigd met haar educatieve programma “Ben jij waterproof?”. Kinderen en hun (groot-)ouders gaan hierbij op creatieve en leerzame wijze aan de slag met…..WATER.

Naast de ‘waterontzorging’ en de fundraising voor Water for Life, is de samenwerking met Cultura Nova bedoeld om te laten zien en ervaren dat kraanwater de gezonde, meest milieuvriendelijke én lekkere dorstlesser is. In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van kraanwater als drinkwater. De samenwerking met Cultura Nova draagt hieraan bij.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.