Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 48 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Nationaal watertekort, wees zuinig met drinkwater

Gisteren kondigde minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat een officieel ‘feitelijk waterkort’ af voor Nederland. Vanaf dat moment bepaalt het landelijke ‘Managementteam Watertekorten’ (MTW) hoe het oppervlaktewater in Nederland wordt verdeeld.

Wat betekent dit voor het Limburgse drinkwater? 

Belangrijk is dat dit nationale watertekort geen impact heeft op de drinkwatervoorziening, ook niet in Limburg. WML is goed voorbereid en er is geen sprake van een tekort aan drinkwater. Lees hier de berichtgeving van de koepelorganisatie van Nederlandse drinkwaterbedrijven Vewin.

Ga slim en zuinig om met drinkwater! 

Bewust omgaan met drinkwater is altijd van belang. In deze extreem droge periode is dit extra belangrijk. Wij roepen daarom alle Limburgers op om slim en zuinig om te gaan met drinkwater. Denk hierbij vooral aan de grote waterverbruikers zoals tuinen sproeien, zwembadjes vullen en auto's wassen. Kijk hier voor onze waterbespaartips.

Reacties (2)

Hans Kikken | 09-08-2022
Ik deel uw zorgen helemaal. Wat ik mis in uw berichtgeving zijn maatregelen over grote waterverbruikers niet zijnde burgers. Ik zie bv nu in mijn directe omgeving nl nogal continue fors waterverbruik bij een golfvereniging. Ik kan hierbij niet zelf zien of dit leiding- of grondwater betreft. Welke informatie/maatregelen neemt WML richting deze waterverbruikers? Ik hoor graag van u.
WML | 10-08-2022
Geachte heer Kikken, Zo lang de drinkwaterlevering aan huishoudens niet in gevaar komt, kan WML sproeien en beregenen niet verbieden. Wat wij doen is medewerking vragen om niet allemaal tegelijk water af te nemen in de piekperiode, dus tussen 18:00 en 22:00 uur. Het is een verzoek onzerzijds, geen plicht of verbod. Laat onverlet dat de vereniging zichzelf af zou mogen vragen of het wel verstandig is om daar nu tijdens deze droge periode drinkwater voor te gebruiken.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.