Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er is 1 storing. Op 47 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Recorddeelname Nationale Kraanwaterdag

Na een lang coronajaar zien veel scholen en bso’s deelname aan Nationale Kraanwaterdag als een gezonde start van het nieuwe schooljaar. Landelijk deden zo’n 210.000 kinderen, waarvan zo'n 12.000 in Limburg, mee. Op deze dag drinken kinderen op school en de bso alleen kraanwater en geen gezoete drankjes. Ook krijgen ze les over waarom water belangrijk is voor je lichaam. Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners.

Gezonde gewoonte 
Traditiegetrouw worden aan het begin van het schooljaar nieuwe afspraken gemaakt. Een goed moment om ook het drinken van kraanwater te bespreken. En omdat er weer volop gesport en gegymd kan worden en de competities weer zijn gestart is er tijdens deze editie extra aandacht voor het drinken van kraanwater tijdens het sporten en bewegen. De drinkwaterbedrijven zien dat scholen en bso’s Nationale Kraanwaterdag aangrijpen om het drinken van kraanwater nog meer te stimuleren en vaste kraanwaterdagen te introduceren.  

Kinderen drinken meer gezoete drankjes dan water 
Uit een poll van het Jeugdjournaal van vorig jaar blijkt dat bijna 90% van de ondervraagde kinderen water lekker vindt om te drinken. Onderzoek tijdens Nationale Kraanwaterdag onder leerlingen van groep 7 en 8 laat echter zien dat desondanks slechts 71% van de leerlingen niet meer dan 2 glazen water per dag drinkt. Dit beeld kwam ook al naar voren in de laatste voedselconsumptiepeiling van het RIVM (2012-216). Het RIVM onderzocht ook dat kinderen ruim twee tot drie keer zoveel glazen gezoete drankjes drinken. 

Intrinsieke motivatie
De drinkwaterbedrijven zetten zich in om de drinkwaterconsumptie van kinderen te verdubbelen en vinden het van groot belang dat kinderen ook weten wáárom het drinken van water goed voor je is. Speciaal voor Nationale Kraanwaterdag zijn gratis educatieve materialen ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Tijdens de les ontdekken de kinderen dat water je lichaamsvocht aanvult als je sport en beweegt, je lichaamstemperatuur op peil houdt en voedingsstoffen op de juiste plek brengt en afvalstoffen afvoert. Bovendien is voldoende water drinken belangrijk voor de concentratie, vermindert het de kans op hoofdpijn en verbetert het de sportprestaties. Deze kennis draagt bij aan de intrinsieke motivatie om voldoende water te drinken. 

Nationale Kraanwaterdag in Buchten  
De kinderen van basisschool Het Avontuur in Buchten weten inmiddels hoe goed water drinken en bewegen is voor het lichaam. Zij kregen op woensdag 22 september, op Nationale Kraanwaterdag 2021, les van gastlesdocenten van WML. Alle leerlingen, van kleuter tot groepachters, kregen op hun niveau een waterles met doe-opdrachten, waterproefjes en filmpjes aangeboden. Elke klas werd verrast door de WML sportjuf met een energizer. Na het bewegen en een flinke slok water konden alle leerlingen weer geconcentreerd aan de slag met hun opdrachten. Kraanwater is een gezonde en sportieve dorstlesser. 

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.