Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 76 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Nieuwe watertaps voor Onderbanken

De uitkomst van een waterchallenge onder schoolkinderen in de gemeente Onderbanken: meer watertappunten in de openbare ruimte. Wethouder Peter Salden en schoolkinderen van BS Schinveld en van BS Sint Jozef uit Merkelbeek tapten vanmorgen de eerste flesjes verfrissend Limburgs drinkwater uit de nieuwe watertap in het Burgemeester Adamspark in Schinveld. Er is ook een nieuwe watertap beschikbaar aan de Leiffenderhofweg (nabij zweefvliegveld en WML’s waterpompstation Schinveld).

Waterchallenge
Jongeren op Gezond Gewicht Beekdaelen (de aanstaande fusiegemeente van Onderbanken, Nuth en Schinnen) schreef onder schoolkinderen een wedstrijd uit naar ideeën om het drinken van kraanwater te stimuleren. Een van de ideeën was het plaatsen van meer openbare tappunten.

De leerlingen maakten zelf een poster met daarop de voordelen van water drinken. Deze poster is op  een informatiezuil geplaatst bij het watertappunt.

Gemeente Onderbanken en WML hebben samen deze ideeën tot uitvoering gebracht.

WML Watertap
De WML watertap biedt gratis drinkwater voor iedereen. Hij is gemakkelijk te bedienen: met één druk op de knop stroomt het water. De watertap kan worden gebruikt om ter plekke de dorst te lessen, of om flesjes te vullen. WML zorgt voor aanleg en beheer van de tappunten.

De watertappunten passen in het streven naar duurzaamheid van WML en de Limburgse gemeenten. Door meer mogelijkheden te bieden om een eigen fles steeds opnieuw te vullen met kraanwater, wordt de afvalberg van gebruikte flesjes verkleind. Omdat de watertaps aangesloten worden op het Limburgse drinkwaternet is er bovendien winst voor het milieu op het gebied van transport.

De groei van de ‘dorpspompen nieuwe stijl’ zet gestaag door. In heel Limburg verschenen inmiddels zo’n 75 watertaps in de openbare ruimte. WML, Provincie Limburg en JOGG zetten zich in om het drinken van kraanwater te stimuleren. Onder andere door het plaatsen van watertaps.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.