Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 76 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Wat als er geen water meer uit de kraan komt

Hoewel we het ons bijna niet kunnen voorstellen, kan de drinkwatervoorziening tijdelijk onderbroken worden. Maar wat gebeurt er eigenlijk als die langere tijd verstoord is? In dat soort gevallen verzorgt WML samen met de getroffen gemeente en Veiligheidsregio Zuid-Limburg nooddrinkwater. Op dinsdag 5 november beoefenen deze partijen dit scenario in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen.

Om 09.30 uur wordt de nooddrinkwatervoorziening door WML opgebouwd op het Pasteurplein in Sittard. Inwoners van Sittard zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze oefening en vanaf 10.30 uur water te halen bij het verdelingspunt op het Pasteurplein. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd.

Basisschool
Leerlingen van groep 7 van basisschool Lahrhof in Sittard nemen ook deel aan de oefening. Zij hebben de afgelopen maand zelfs speciale lessen gevolgd over de wereld achter de waterkraan. Op initiatief van WML brachten ze onlangs een bezoek aan een drinkwaterfabriek in Beegden. Daar werden ze op een leuke en leerzame wijze voorgelicht over de manier waarop water wordt gemaakt. Ook over wat er gebeurt als er geen water meer uit de kraan komt zijn ze geïnformeerd.

Tijdens de oefening kunnen de leerlingen samen met de andere inwoners van Sittard zien wat WML, Veiligheidsregio Zuid-Limburg en gemeente Sittard-Geleen doen als er geen water meer uit de kraan komt.

Gemeente Sittard-Geleen deelt uit
De gemeente heeft bij een incident zoals de uitval van drinkwater de taak om nooddrinkwater uit te delen. WML heeft dit nooddrinkwater in opslag en regelt het vervoer naar het uitdeelpunt. De gemeente Sittard-Geleen deelt het drinkwater daadwerkelijk uit en de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een coördinerende rol. Tijdens deze oefening wordt onder andere gekeken of de verschillende taken goed op elkaar zijn afgestemd en of het proces goed verloopt. Tijdens de oefening wordt het water in Sittard niet daadwerkelijk afgesloten. Om 12.00 uur is de oefening afgelopen.

Download hier het persbericht.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.