Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 72 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Wandelen voor Water: € 10.924 voor schoon water in Ethiopië

Ruim 1.000 Limburgse leerlingen deden op woensdag 20 maart mee met de sponsorloop Wandelen voor Water. Ze wandelden zes kilometer met zes liter water op hun rug en zamelden minimaal € 10.924 in voor Amref Flying Doctors.

Familieleden, vrienden en kennissen sponsorden de kinderen voor deze prestatie. Het eindbedrag zal hoger uitvallen, want nog niet alle Limburgse scholen hebben hun sponsorbedrag bij Amref doorgegeven. Amref kan met het bedrag ruim 1.300 kinderen in Ethiopië toegang geven tot schoon water. 

Zes kilometer met zes liter 
Wandelen voor Water is dit jaar voor de 17e keer georganiseerd en is een jaarlijks terugkerend evenement. Basisschoolleerlingen uit heel Nederland lopen rond Wereldwaterdag (22 maart) zes kilometer met zes liter water in een rugzak. Op deze manier ervaarden ze voor één dag waar hun leeftijdsgenootjes in Afrika mee te maken hebben. Die lopen namelijk élke dag gemiddeld zes kilometer om aan schoon drinkwater te komen. Voorafgaand aan de wandeling kregen alle leerlingen een gastles over drinkwater en hygiëne in het algemeen en de situatie in Ethiopië.  

Gemak van kraanwater 
De meeste Limburgse scholen organiseerden zelf de wandeling. Een zevental scholen, 350 leerlingen, uit Midden-Limburg deden mee aan de centrale wandeling die georganiseerd werd door WML in samenwerking met CIOS studenten van ROC Leeuwenborgh uit Sittard. Lopen voor het goede doel is een pittige maar nobele prestatie van de deelnemende leerlingen. Wandelen voor Water dient meerdere doelen: naast fondsenwerving voor waterprojecten in Ethiopië, maakte de sponsorloop de Limburgse leerlingen bewust van het gemak waarmee wij kunnen beschikken over betrouwbaar kraanwater.  

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.