Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 76 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

WML partner van nieuwe Explore Zone – Continium

Een groot aantal (Limburgse) organisaties, waaronder WML, steunen Continium discovery center te Kerkrade in haar missie jongeren te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.

Op 30 januari, de opening van de nieuwe Explore Zone in Continium voor de partners, vond de ondertekening van het convenant plaats. Deze nieuwe vaste expositie van Continium is net voor de kerstvakantie voor bezoekers geopend en heeft tot op heden al bijna 10.000 bezoekers getrokken.

Samenwerking in de waterketen
De ondertekening van het convenant is een symbolische bekrachtiging van de samenwerking, want al eerder leverde WML, maar ook de ketenpartners Waterschap Limburg (WL) en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), een financiële en inhoudelijke bijdrage aan deze nieuwe opzet van De Explore Zone.

Partners van de nieuwe Explore Zone - Continium

Zelf ontdekken door te doen
De Explore Zone bestaat uit zo’n 1350 vierkante meter presentatieruimte, gevuld met ruim 70 interactieve doe-stations, waarmee bezoekers zelf ontdekken hoe de wereld om ons heen verandert door wetenschap en techniek en welke invloed dit op hun dagelijks leven heeft. Naast actuele thema’s als de eeuwige jeugd, fake news en robotisering, komt ook water als onderwerp aan bod.

Doe-stations met water
Samen met de twee waterketenpartners heeft WML input geleverd voor de Explore Zone, met als resultaat een aantal interactieve doe-stations waarbij de bezoeker actief aan de slag gaat om de waterkringloop te activeren, om te zorgen dat we droge voeten houden of de bron te beschermen door prut uit de put te halen.   

Vergroten educatie-aanbod
De komende periode worden nog thematische workshop en een speurtocht opgezet om jongeren te enthousiasmeren voor techniek in combinatie met water. De Explore Zone met de workshop en de speurtocht vergroten WML’s educatieve aanbod. Deze samenwerking maakt het mogelijk om juist leerlingen van het voorgezet onderwijs of beroepsonderwijs een passend aanbod te bieden. Tevens is een uitstekende aanvulling op het bestaande programma de WaterMakers van Limburg (www.watermakerslimburg.nl) dat zich richt op Limburgse basisschoolleerlingen.  

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.