Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 52 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Reiniging waterleidingtraject Roosteren - Susteren met chloorbleekloog

Als gevolg van de wateroverlast in juli is onze drinkwaterproductielocatie in Roosteren nog altijd buiten bedrijf. Het intensief en langdurig schoonspoelen van de systemen en de transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren van de afgelopen drie weken heeft helaas niet het gewenste effect gehad op de gemeten waterkwaliteit. Het reinigen met alleen water blijkt niet afdoende. Daarom zijn we genoodzaakt om chloorbleekloog als reinigingsmiddel in te zetten, zodat alle schadelijke bacteriën verwijderd kunnen worden. De komende dagen, tussen maandag 16 augustus 10.00 uur en woensdag 18 augustus 10.00 uur, wordt de transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren van binnenuit gereinigd met chloorbleekloog. Het reinigingsmiddel wordt daarna opgevangen, geneutraliseerd en verantwoord afgevoerd.

Voorzorgsmaatregelen

WML neemt maximale voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat klanten hiervan geen hinder ondervinden. De systemen en de transportleiding zijn voor deze werkzaamheden extra beveiligd en geïsoleerd van het drinkwaternet. Er blijft echter een kleine kans bestaan in het gebied van Stein, Beek, Meerssen en delen van Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Beekdaelen, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg a/d Geul en Gulpen-Wittem, dat het kraanwater nog maximaal een week na bovenstaande werkzaamheden licht naar chloor ruikt of smaakt. In dat geval is het drinkwater nog steeds veilig en geschikt voor consumptie. Hoewel een minimale hoeveelheid achtergebleven chloordeeltjes in het drinkwater namelijk al duidelijk waarneembaar is, is het niet schadelijk voor de gezondheid.

Wanneer kan de drinkwaterproductie in Roosteren weer starten?

Na de reiniging met chloorbleekloog, die in totaal ongeveer 48 uur duurt, volgt vanaf woensdag 18 augustus het schoonspoelen van het systeem en de transportwaterleiding met schoon water. Pas als uit meerdere testresultaten uit het laboratorium blijkt dat de kwaliteit van het drinkwater goed is, zullen we de drinkwaterproductie in Roosteren weer opstarten.

Actuele informatie

Updates volgen via nieuwsberichten op deze website en worden gedeeld via de social media kanalen van WML op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Vragen of klachten?

Neem bij vragen of klachten bij voorkeur per e-mail contact op met onze klantenservice: klantenservice@wml.nl of bel 043 - 309 09 09 (let op: wegens drukte op de telefoonlijn kan het even duren voordat wij u telefonisch te woord kunnen staan).

Onze excuses voor het eventuele ongemak en bij voorbaat dank voor ieders begrip en medewerking!


Kaart verzorgingsgebied Roosteren - Susteren

Het verzorgingsgebied Roosteren-Susteren betreft het bovenste gedeelte van dit kaartje (donkerder gekleurd).

Klik hier voor de plaatsen en postcodes van dit verzorgingsgebied. 

Reacties (6)

Jacques Brounen | 16-08-2021
Waterleiding spoelen met chloor heet geen enkele zin, chloor reinigt niet! https://www.schoonmaakgoeroe.nl/chloor-bleekwater/
WML | 16-08-2021
Geachte heer Brounen, Chloorbleekloog wordt ingezet om de leiding middels desinfectie te reinigen zodat alle schadelijke bacteriën verwijderd worden. Daarna wordt het hele systeem intensief schoongespoeld en de waterkwaliteit meerdere malen gemeten, alvorens deze productielocatie weer in gebruik genomen wordt. Nieuwsupdates volgen via deze website. Vriendelijke groet SH
Smeets | 16-08-2021
Sinds wanneer zijn Twitter, FB en LinkedIn officiële communicate-kanalen van de Rijksoverheid en hun instanties? Er zijn te veel mensen die geen gebruikmaken van deze social media kanalen en opnieuw niet bereikt worden.
WML | 16-08-2021
Geachte mevrouw/heer Smeets, de berichtgeving via onze website en social media kanalen is puur uit voorzorg, mochten inwoners van het verzorgingsgebied toch iets van onze werkzaamheden met chloorbleekloog gaan merken (geur of smaak). De drinkwaterlevering in het verzorgingsgebied wordt voorlopig opgevangen door andere productielocaties van WML en is niet in gevaar. Wij benaderen klanten rechtstreeks en persoonlijk indien daartoe aanleiding is. Vriendelijke groet SH
Sam Hoogland | 16-08-2021
Het zou fijn zijn als dit eerder en ook via andere kanalen gecommuniceerd zou worden. Ik denk bv aan mijn aquarium. Kraanwater wordt niet enkel gebruikt als drink/douchewater etc. Een waterwissel terwijl er chloor in het water zit heeft dodelijke gevolgen voor het waterleven, inclusief filterbacteriën.
WML | 16-08-2021
Geachte heer Hoogland, Onze berichtgeving is puur bedoeld uit voorzorg, mochten inwoners van het verzorgingsgebied toch iets van onze werkzaamheden met chloorbleekloog gaan merken (geur of smaak). Het traject dat gereinigd wordt, is dubbel beveiligd en geïsoleerd van het drinkwaternet. De drinkwaterlevering in het verzorgingsgebied wordt voorlopig opgevangen door andere productielocaties van WML en is niet in gevaar, ook niet in kwalitatief opzicht. Vriendelijke groet SH

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.