Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 5 storingen. Op 82 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Start 2e subsidieronde watertappunten 

Om het drinken van kraanwater op meer op scholen te stimuleren heeft Rijksoverheid de Subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. De eerst subsidieronde verliep tot 1 september, maar er komt nu een tweede ronde aan. Ook nu kunnen weer honderden scholen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op school.  

Vanaf 23 september, Nationale Kraanwaterdag, kunnen scholen hun belangstelling kenbaar maken voor deze tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten. Scholen hebben hiervoor tot en met 14 oktober 2020 de tijd. Uiterlijk op 4 november 2020 wordt de uitslag van de toekenning van de subsidie gecommuniceerd naar scholen. 
 
Een schoollocatie met een gehonoreerde subsidieaanvraag krijgt 75% van de totale kosten voor aanschaf, aanleg en onderhoud vergoed, met een maximum van € 1.000,- voor één binnenwatertappunt, € 2.000,- voor twee binnenwatertappunten en € 2.000,- voor één buitenwatertappunt. Binnen de subsidieregeling heeft de school tot 1 september 2021 de tijd om de tap(s) te (laten) installeren. Bij ingebruikname kunnen de gemaakte kosten worden gedeclareerd.   

WML stimuleert al jaren het drinken van kraanwater onder de Limburgers. Water uit de kraan is namelijk een gezonde en duurzame dorstlesser. Daarom ontwikkelde zij een watertap voor zowel binnen als voor buiten. Beide tappunten kunnen met de regeling worden aangeschaft en zijn uitermate geschikt is voor op scholen. Hopelijk maken veel Limburgse onderwijsinstellingen gebruik van de regeling, want jong geleerd is oud gedaan. Zo is het ook met het drinken van kraanwater.  

Kijk hier voor meer informatie over de subsidieregeling van de Rijksoverheid. 

WML Watertap voor buiten

Reacties (1)

Coenen | 23-09-2020
Graag hadden wij in aanmerkingen gekomen voor subsidie voor een watertap punt in de school.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.