Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 46 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Tarief Limburgs drinkwater 2023

De stijgende inflatie en prijzen van energie, materialen en grondstoffen leiden tot een stijging van de kosten voor het maken en leveren van Limburgs drinkwater. Tegelijkertijd dient WML te blijven investeren in de vervanging en uitbreiding van productie en distributie voorzieningen om de leveringszekerheid van betrouwbaar drinkwater nu en in de toekomst te kunnen blijven garanderen. Daarom worden de tarieven met ingang van 1 januari 2023 verhoogd.

In 2023 kost duizend liter drinkwater (1 m3) € 0,91 en het vastrecht voor een standaardaansluiting bedraagt € 91,44 per jaar (exclusief BTW, afgerond op hele eurocenten).

Een gemiddeld huishouden (waterverbruik 105 m3 per jaar) betaalt voor een heel jaar drinkwater € 247,04 (waterverbruik inclusief vastrecht, voorlopige belastingen en toeslagen). Dat is afgerond € 1,36 per maand meer dan in 2022 (€ 16,36 per jaar).

Een nieuwe basisdrinkwateraansluiting (bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten) kost € 1.466,- exclusief BTW.

Kijk hier voor een overzicht en toelichting.

Reacties (1)

F. van Hensberg | 25-11-2023
Directie WML, Waarom is het vastrecht bij uw “ collega” waterbedrijf Vitens 54,55 euro(incl,btw) per jaar en per 1000 ltr, 0,85 euro en is het vastrecht bij uw bedrijf 91,44 ( ex.btw) en het water per liter duurder? Dit zijn significante verschillen die mij ten zeerste verbazen !! Met vriendelijke groet, F. van Hensberg

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.