Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Tarieven Limburgs drinkwater 2022

De tarieven voor Limburgs drinkwater vanaf 1 januari 2022 zijn onlangs vastgesteld door WML's aandeelhouders: de Provincie Limburg en alle Limburgse gemeenten.

In 2022 betaalt een gemiddeld huishouden (waterverbruik 105 m3 per jaar) voor een heel jaar drinkwater € 230,50 (waterverbruik inclusief vastrecht, voorlopige belastingen en toeslagen). Dat is € 0,31 meer per maand (circa € 3,74 per jaar) dan in 2021. Duizend liter drinkwater (1 m3) kost in 2022 € 0,78 en het vastrecht voor een standaardaansluiting bedraagt € 88,11 per jaar (exclusief belastingen en toeslagen, afgerond op hele eurocenten). 
Een nieuwe basisdrinkwateraansluiting (bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten) kost € 1.398,- exclusief BTW.

Kijk hier voor een overzicht en verdere toelichting. 

WML staat mede door klimaatverandering voor grote uitdagingen als het gaat om beschikbaarheid van water, waterkwaliteit en financiering van de investeringsopgaven. We gaan die uitdagingen de komende jaren graag aan, maar kunnen dat niet alleen. Door samen bewust en zuinig met drinkwater en de Limburgse bronnen voor het maken van drinkwater om te gaan, kunnen we ook in de toekomst het beste in Limburg naar boven blijven halen. Kijk voor besparingstips en meer informatie op Limburgsdrinkwater.nl

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.