Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 55 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Terug van vakantie? Spoel de kranen door.

Wanneer kraanwater langer dan een week stilstaat in de leidingen, loopt de kwaliteit terug. Na terugkomst van vakantie is het verstandig eerst de waterleiding in huis door te spoelen.

Het water dat tijdens uw vakantie in de leidingen heeft stil gestaan, is niet meer vers. Ook kunnen uw leidingen en kranen in huis metalen afgeven aan het stilstaande water. Deze zijn niet gevaarlijk voor uw gezondheid, maar kunnen de smaak en geur wel negatief beïnvloeden.

U kunt voorkomen dat het water vernevelt door de sproeikop van de douche onder water te houden in een emmer of door het sproeistuk van de kraan te halen. Als de temperatuur in huis in de zomer oploopt tot boven de 25 graden, groeit namelijk de kans op de aanwezigheid van de legionellabacterie, die legionellagriep of veteranenziekte kan veroorzaken. Door het water te drinken kunt u niet besmet raken, maar wel door het inademen van kleine druppeltjes water in de lucht (nevel), via bijvoorbeeld de douche.

U hoeft het water dat u laat doorstromen natuurlijk niet weg te gooien. Vang het op in een emmer of gieter. U kunt het water namelijk prima gebruiken voor de planten of de schoonmaak.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.