Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 46 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Tijdelijk harder water voor (delen van) Midden- en Noord-Limburg

WML maakt voor de productie van uw drinkwater naast grondwater ook gebruik van Maaswater. De kwaliteit van de bronnen wordt dagelijks gecontroleerd. Drinkwater is het best bewaakte levensmiddel van Nederland.

Mocht de kwaliteit van een van de bronnen op enig moment niet aan de eisen voldoen, dan nemen we direct maatregelen. Dat is een reguliere procedure. Aangezien in het Maaswater een onbekende stof is aangetroffen, heeft WML uit voorzorg de inname van Maaswater voor de productie van drinkwater tijdelijk gestopt. Nu de situatie langer aanhoudt dan gebruikelijk, schakelt WML op dinsdag 12 juli op deze locatie over op de daarvoor ter beschikking staande back-up, namelijk het gebruik van (diep) grondwater. De kwaliteit van het kraanwater blijft onberispelijk. Wel verandert de samenstelling enigszins. De verandering zal geleidelijk plaatsvinden.

De toename van de hardheid en de mogelijke afzet van kalk kan merkbaar zijn, bijvoorbeeld door een laagje op de thee, kalkaanslag op glaswerk, kranen of douchewanden. De hardheid van het water voldoet hiermee overigens nog steeds aan de wettelijke voorschriften. De situatie is tijdelijk. Zodra de kwaliteit van het Maaswater weer voldoet aan onze strenge eisen, gaan hardheid en kalkafzettendheid weer terug naar het oorspronkelijke niveau. Op deze plek meer informatie over wat er precies verandert aan hardheid en kalkafzettendheid en meer informatie over hardheid van water in het algemeen.

Reacties (10)

Jeroen | 08-07-2022
Is er iets zinnigs te zeggen over de zwemwater kwaliteit door deze onbekende verontreiniging?
Pascal Lucker | 08-07-2022
Heeft dit geen gevolgen voor de volksgezondheid in zijn algemeenheid. Het is tenslotte een onbekende stof of is de concentratie daarvan niet hoog genoeg om een gevaar te kunnen zijn voor mensen die in de Maas zwemmen, surfen, kanoën of zeilen..
Frans | 11-07-2022
Krijgt ik een Ph-correctie door om te weten of ik mijn vaatwasser of koffiemachine hardheid moet wijzigen ?
Pflohr | 14-07-2022
Wanneer is het
Wendie holthuijsen | 18-07-2022
Is het al duidelijk wat voor stof er in de maas zit, mag je weer een hond laten zwemmen
WML | 18-07-2022
In reactie op een aantal vragen met betrekking tot dit nieuwsbericht: - WML gaat niet over de kwaliteit van zwemwater. Zie hiervoor de website van Waterschap Limburg. Over de kwaliteit van Maaswater gaat Rijkswaterstaat. - De onbekende stof zit niet in het drinkwater. Zolang niet duidelijk is om welke stof het gaat en/of niet bekend is hoe die in de Maas terecht komt, gebruikt WML geen Maaswater om drinkwater van te maken. - Op dit moment (18 juli) is nog niet bekend om welke stof het gaat.
Rogier | 18-07-2022
Hoe kan het dat bij ons zo weinig druk op de kraan staat. Heb gecontroleerd of er een lek is maar dat is niet zo. Gr rogier.
Anki | 25-07-2022
Hai, het is nu 26-7. Is er inmiddels iets bekend om welke (tot nu toe) onbekende stof het gaat?
Chris | 30-07-2022
Ik zou het op prijs stellen als er af en toe een ujpdate komt van WML mbt actuele status. We zijn nu bijna 3 weken verder, water is merkbaar harder en ik heb geen zicht op een terugkeer naar oude situatie.
WML | 01-08-2022
In reactie op vragen over updates op dit nieuwsbericht: zodra wij meer weten en een update kúnnen geven, zullen we dat ook zeker doen via deze website en de regionale media. Klanten in het gebied worden tevens 1 op 1 geïnformeerd. Mvg, WML

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.