Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 75 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor
De Koningsspelen vandaag hadden als thema 'water drinken'. Dat zorgde voor allerlei nieuws, goed en wat minder goed...

Om te beginnen het minder goede nieuws: ruim twee derde van de basisschoolkinderen krijgt zoet drinken mee naar school. Terwijl (en dat is al wat beter nieuws) kraanwater wel degelijk een populaire dorstlesser is onder kinderen op de basisschool. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de Nederlandse drinkwaterbedrijven werd uitgevoerd onder 3.300 schoolkinderen. Veel meer cijfers staan in het gezamenlijke persbericht

Iets beter nieuws...
De Limburgse kinderen zijn over het algemeen net wat positiever over water drinken dan de kinderen in de rest van Nederland. Zo is water voor 19% van de Limburgse kinderen het favoriete drankje (landelijk 14%), drinkt 93% soms tot vaak water op school (landelijk 87%) en vindt 71% van de kinderen water lekker (landelijk 68%). Maar ook in Limburg zijn we er nog niet. Want ook hier neemt een meerderheid nog dagelijks een zoet drankje mee naar de school. 

Het goede nieuws
Goed nieuws is dat we steeds beter beseffen dat kraanwater drinken écht gezond en duurzaam is. En dat er steeds meer initiatieven zijn om dat drinken van kraanwater makkelijker en aantrekkelijker te maken. Echt goed nieuws op dat gebied kwam vandaag uit Den Haag: de regering trekt 2 miljoen euro uit voor watertappunten op scholen. Een mooi bericht op de dag van de Koningsspelen, waarin de gezondheid van de kinderen elk jaar centraal staat.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.