Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 71 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

1.000 Basisschoolleerlingen lopen in Limburg voor schoon water in Ethiopië

Ruim 1.000 Limburgse leerlingen doen woensdag 20 maart mee met de sponsorloop Wandelen voor Water. Ze wandelen zes kilometer met zes liter water op hun rug en zamelen geld in om kinderen in Ethiopië toegang te geven tot schoon water.

Wandelen bij WML
Van de 1.000 nemen zo’n 350 leerlingen uit Midden- en Noord-Limburg op woensdag 20 maart deel aan de centrale wandeling bij Heel/Beegden die georganiseerd wordt door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) in samenwerking met CIOS studenten van Leeuwenborgh. De rest van de scholen organiseert de wandeling zelf, met ondersteuning van Amref Flying Doctors.  

CIOS studenten
Wandelen voor Water is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt dit jaar voor de 17e keer georganiseerd. Voorafgaand aan de wandeling krijgen alle leerlingen van een medewerker van WML een gastles over drinkwater en hygiëne en de situatie in Ethiopië, zodat ze weten waarvoor ze lopen. Amref wordt in de organisatie gesteund door WML. Dit jaar helpen ook CIOS studenten mee. Deze sportleraren in opleiding zullen als ‘personal trainer’ elk een klas fysiek en mentaal begeleiden en de wandeling met leuke beweeg- en kennisoefeningen verrijken.  

Water voor iedereen 
Lopen voor het goede doel is een pittige maar nobele prestatie van de deelnemende leerlingen. Naast fondsenwerving voor waterprojecten in Ethiopië, maakt de sponsorloop de Limburgse leerlingen bewust van het gemak waarmee wij kunnen beschikken over betrouwbaar kraanwater. Leeftijdsgenoten in Ethiopië lopen namelijk dagelijks gemiddeld evenveel kilometers om aan (schoon) drinkwater te komen, als de Limburgse leerlingen op 20 maart. Wandelen voor Water dient zo meerdere doelen. De totale opbrengst van de loop wordt tijdens de wandeling bekend gemaakt. 

Geboekte resultaten  
Goede gezondheid is een mensenrecht. Daarom werkt Amref Flying Doctors, de belangrijkste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, samen met de bevolking, zorgverleners, private sector en overheden aan betere gezondheid in Afrika – vooral van jonge vrouwen. Met de opbrengst van de afgelopen drie edities van Wandelen voor Water hebben ruim 10.000 mensen in Ethiopië toegang gekregen tot schoon drinkwater. Voor zo’n 16.000 mensen is er gezorgd voor toegang tot sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn ruim 25.000 mensen voorgelicht over het belang van goede hygiëne. Check voor meer informatie: http://www.wandelenvoorwater.nl

Wandelen voor Water; water voor iedereen

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.