Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 46 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Watertaps in april open

De 140 Limburgse watertaps zijn vanaf het Paasweekendweer in gebruik. De lente is op komt. Een goed moment om de tappunten weer te openen.

Watertaps in april open

De 140 Limburgse watertaps zijn vanaf het Paasweekendweer in gebruik. De lente is op komt. Een goed moment om de tappunten weer te openen. Liefhebbers kunnen dan onderweg drinkwater tappen. Ons advies is om bij het tappen de richtlijnen in acht te nemen.

Wij adviseren bij het tappen het volgende:

•             Bedien de drukknop met schone handen.

•             Voorkom zoveel mogelijk direct contact met de tap.

•             Raak het punt waar het drinkwater uitstroomt niet aan. 

Tip: de drukknop kan bijvoorbeeld ook bediend worden door gebruik te maken van een schone zakdoek of handschoen. Spoel de watertap of fontein even door voor koel water.

Het drinkwater is van uitstekende kwaliteit en veilig om te drinken. Het coronavirus wordt niet aangetroffen in ons drinkwater. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Belangrijk is om bij het tappen zich aan de hygiëne richtlijnen te houden, dan kan heel Limburg weer genieten van vers getapt drinkwater op openbare plekken. Laten we samen het beste in Limburg naar boven halen.

Benieuwd waar de 140 watertappunten in Limburg staan? Download de app “Slokje Limburg”.

App Store: https://apple.co/2XQ9jGI

Google Play Store: https://cutt.ly/IyZ8UHL

Reacties (3)

Mari Roestenburg | 01-04-2021
Goeiedag. Woensdag 31maart 2021 was ik een fietstocht aan het maken en kom ik aan bij de rotonde Brabantweg/Heijenseweg in Gennep. Ik heb daar wel vaker water getapt bij jullie watertap, tot nu toe altijd naar tevredenheid. Ik ben dus weer verder gefietst en voelde me niet lekker worden onderweg. Thuis aangekomen werd ik erg onwel met braken als gevolg. Ik legde gelijk de link naar het drinkwater. Ik heb donderdag 1 april met de gemeente Gennep gebeld of ze meer klachten gehad hadden, dit bleek niet zo te zijn en zouden er werk van maken. Even later werd ik teruggebeld door de gemeente en zei zij dat de waterpunten van de WMl zijn, vandaar mijn mail aan u. Nu zie ik op uw site dat de waterpunten pas met Pasen open gaan, maar hoe kan het dan dat ik daar afgelopen woensdag water heb kunnen tappen. Heb ik daar dan vervuild water getapt? Ik was vanmorgen gelukkig helemaal hersteld. Ik hoop op een reactie van u. Groet, Mari Roestenburg.
M.kusters | 08-04-2021
Goede morgen heb een vraag. Waarom is in gemeenten Schinnen evt in centcentrum en Puth geen watertappunt. Groetjes m. Kusters
Yvonne Munnikhof | 01-05-2021
Als enthousiaste wandelaar was ik heel blij dat ik hier een link vond naar jullie app met watertappunten in Limburg. Alleen werkt de link bij mij niet en de app kan ik in de Play Store op geen enkele manier vinden. Jammer!

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.