Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 75 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Voorkom bevroren watermeter en waterleiding

Temperaturen onder het vriespunt kunnen ervoor zorgen dat de waterleiding en de watermeter bevriezen. Met behulp van enkele tips is dit te voorkomen.
  • Tocht is de grootste vijand van de waterleiding en de watermeter. Isoleer daarom de ruimte waarin de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden. Zorg wel dat de ruimte geventileerd wordt als de gasmeter ook in die ruimte aanwezig is.
  • Controleer de hoofdkraan. De hoofdkraan zorgt ervoor dat water het leidingnet in kan stromen en moet dus vooral niet bevriezen.
  • Als isoleren niet voldoende is, kunt u de watermeter, hoofdkraan en toevoerleiding tijdelijk inpakken of voorzien van een elektrisch verwarmingslint (zie hieronder).
  • Als u in de winter op vakantie gaat, verwarm uw huis dan op een laag pitje (minimaal 14 graden Celcius). Draai alle radiatoren een klein beetje open. Zo blijft heel uw huis vorstvrij.

Controleer of u verzekerd bent tegen schade door een bevroren waterleiding.

Als het glas van uw watermeter gebroken is, vul dan het contactformulier in.

Als u geen water heeft omdat uw binnenleidingen zijn bevroren, neem contact op met de installateur als het uw eigen huis is. Als u het huis huurt, moet u de woningstichting of verhuurder op de hoogte stellen.

Het heeft gevroren en u heeft geen water: check of de watermeter óf de binnenleiding bevroren zijn. U kunt dit controleren door de aftapper van de binneninstallatie open te draaien. Als hier een krachtige waterstraal uitkomt, is de binneninstallatie en niet de watermeter of aansluitleiding bevroren. Komt er geen water uit de aftapper, vul dan het contactformulier in.

Thermalint / Tracingset

U kunt ook preventief te werk gaan door het plaatsen van een zogenaamd Thermalint of Tracingset. Deze hulpmiddelen zijn speciaal ontwikkeld om leidingsystemen vorstvrij te houden. Enkele voorbeelden van toepassingen:

  • Vorstvrij houden van brandblusleidingen
  • Tijdelijke watervoorzieningen op bouwterreinen
  • Waterleidingen bij caravans, campings, etc.
  • Leidingen bij of in stallen (boerderijen)
  • Waterpompen
  • Vorstvrij houden van afsluiters en dergelijke

Uiteraard is hiervoor een elektriciteitsaansluiting (of aggregaat) noodzakelijk.

Reacties (2)

Patrick | 01-03-2018
Beste, mijn wml leiding buiten( 32mm PE) ligt op een deel maar op 30 diep, wij wonen nog niet zo lang in dit huis. Maar de leiding heeft altijd zo gelegen.<br /> Volgende maand gaan we de tuin aanpakken waar de hoofd leiding ook ligt.is het raadzaam om deze ook te voorzien van tracing? Door de aanleg van het terras komt de leiding nog wel zo'n 15 a 20 dieper te liggen .het gaat over een stuk van ongeveer 3 meter
Rooyakkers | 26-08-2019
Graag wil de watermeter en leidingen verlegd hebben. Ivm bevriezing en deze ligt nu in een tuinderskast i.p.v. in de woning zoals dit eigenlijk behoort te zijn

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.