Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Voorkom bevriezing watermeter en hoofdkraan

Temperaturen onder het vriespunt veroorzaken soms een bevroren waterleiding en watermeter. Met de volgende tips is dit te voorkomen.

Voorkom schade

  • Voorkom tocht in de ruimte waar de waterleiding en de watermeter zich bevinden. Zorg dat de ruimte goed geïsoleerd is. Let op: als de gasmeter ook in deze ruimte aanwezig is, moet de omgeving goed geventileerd zijn.
  • Wanneer isoleren niet voldoende is, kunt u de watermeter, toevoerleiding en hoofdkraan tijdelijk inpakken.
  • Controleer de hoofdkraan. De hoofdkraan reguleert de watertoevoer naar uw huis, deze moet dus vooral niet bevriezen.
  • Gaat u in de winter op vakantie? Dan kunt u het beste uw huis licht verwarmen (minimaal 14 graden Celsius). Wanneer u alle radiatoren een klein beetje opendraait, blijft uw hele huis vorstvrij.

Geen water na vorst 

Heeft u geen water omdat uw binnenleidingen bevroren zijn? Indien u het huis heeft gekocht dient u contact op te nemen met uw installateur. Wanneer u huurt, dient u de verhuurder of woningstichting te informeren.

Merkt u dat u geen water heeft nadat het heeft gevroren? Controleer of de watermeter óf de binnenleiding bevroren zijn. U checkt dit door de aftapper van de binneninstallatie open te draaien. Als hier een krachtige waterstraal uitkomt, is de binneninstallatie en niet de watermeter of de aansluitleiding bevroren. Komt er geen water uit de aftapper? Vul dan het contactformulier in.

Reacties (1)

L.C.J. Nieuwenhuys | 15-01-2024
Hallo, Bij de wolkbreuk van 12-09-2o23 is mijn kelder net niet ondergelopen. Dat is geen garantie dat het in de toekomst niet zal gebeuren; het tegendeel is waar. Ik wil een voorziening treffen dat ik het keldergat aan de voorkant van het huis kan afsluiten. Achter de voordeur, voorbij de meterkast, is een drempel van 22cm hoogte. Om te voorkomen dat de kelder via de meterkast toch volloopt, wil ik net achter de deur een schot (6mm trespa) plaatsen in de meterkast van 22cm hoog. De plaats van de watermeter maakt dat onmogelijk. Kunt u de watermeter verplaatsen zodat het wel mogelijk is om dat te doen? Met vriendelijke groet, Bert (LCJ) Nieuwenhuys

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.