Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 73 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

WML blij met strenge pyrazoolnorm

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft een aangescherpte norm vastgesteld voor de stof pyrazool. Samen met de andere drinkwaterbedrijven, Dunea en Evides, is WML blij met de strenge kwaliteitseis.

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft een aangescherpte norm vastgesteld voor de stof pyrazool. Samen met de andere drinkwaterbedrijven, Dunea en Evides, is WML blij met de strenge kwaliteitseis. Het ondersteunt de inzet van de drinkwaterbedrijven in de afgelopen twee jaar: een sterke beperking van de industriƫle lozingen van pyrazool op oppervlaktewater.

De kwaliteitseisen waaraan drinkwater moet voldoen, zijn omschreven in de Drinkwaterwet. Hierin is voor een groot aantal stoffen de maximale toegestane concentratie beschreven die in het drinkwater aanwezig mag zijn. De minister heeft nu bepaald dat de concentratie pyrazool in drinkwater en drinkwaterbronnen maximaal 3 microgram per liter mag zijn. Deze norm is gebaseerd op gezondheidskundig onderzoek van het RIVM en sluit aan op de normering zoals die in Duitsland geldt. Daarmee is de nieuwe norm een stuk strenger dan de tijdelijke richtwaarde van 15 microgram die twee jaar geleden werd afgegeven. 

Water voldeed altijd al aan nieuwe norm
WML heeft zich sinds de vaststelling van de tijdelijke richtwaarde samen met andere waterbedrijven hard gemaakt voor een strenge norm voor pyrazool. We staan immers voor drinkwater van uitstekende kwaliteit. Om die reden hebben we zelf ook steeds een strengere waarde gehanteerd dan die tijdelijke richtwaarde: het drinkwater heeft daarmee al die tijd al zeer ruim voldaan aan de norm die nu is vastgesteld. Onze inzet voor schone drinkwaterbronnen wordt nu ondersteund door het besluit van de minister.  

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiƫle waterzaken regelen.