Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er is 1 storing. Op 43 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

WML neemt tijdelijk geen Maaswater in

WML is tijdelijk gestopt met het innemen van Maaswater, vanwege een vervuiling in de rivier. Daardoor blijft het drinkwater veilig en kan ook de productie van drinkwater gewoon doorgaan.

Dankzij continue metingen en controle van het Maaswater door Rijkswaterstaat en WML zelf, worden verontreinigingen als deze meteen opgemerkt en stopt de inname van Maaswater onmiddellijk. Het drinkwater dat daarvan wordt gemaakt, blijft zo aan alle strenge eisen voldoen. Doordat WML het Maaswater voor zuivering opslaat in een groot waterbekken in Midden-Limburg, is er ook voldoende schoon water 'op voorraad' om drinkwater te blijven maken. 

Innamestops van Maaswater komen tientallen keren per jaar voor. Soms is dat uit voorzorg: ook bij twijfel over de kwaliteit van het Maaswater doen we dat. Als die 'stops' echt lang duren, kan WML in Midden-Limburg ook nog overschakelen op de winning van diep grondwater voor de bereiding van drinkwater. Van deze noodoplossing heeft WML tot nu toe één keer gebruik gemaakt (in 2015).

Het Maaswater is één van de bronnen voor het Limburgse drinkwater: zo'n 25% van het drinkwater in de provincie wordt gemaakt van Maaswater. 75% wordt gemaakt van grondwater. 

Reacties (4)

Rikki Vas Dias | 12-11-2019
Hallo WML, Ik heb een vraag over het drinkwater bij mij in Blerick, na het lezen over de vervuiling met landbouwgif in het Maaswater. Moet ik het kraanwater eerst koken of kan het veilig zo gedronken worden? Met vriendelijke groet, R. Vas Dias.
WML | 12-11-2019
Reactie van WML aan Rikki Vas Dias. Zoals ook in het nieuwsbericht hierboven staat: het drinkwater overal in Limburg voldoet aan alle strenge eisen en is veilig. De verontreiniging zit in het Maaswater, en dus niet in het drinkwater. Er is natuurlijk een flink verschil tussen die twee!
Fred Grondijs | 24-11-2019
Heren, Wat is de huidige status van de innamestop? Verdere berichtgeving omtrent de hoge waardes landbouwgif zijn uitgebleven. Zijn de waardes inmiddels gedaald en wordt er al weer water opgepompt? Met vriendelijke groet, Fred Grondijs
WML | 25-11-2019
Reactie van WML aan Fred Grondijs. WML kan sinds 23 november weer Maaswater innemen. De concentratie van de verontreiniging is de week ervoor verder afgenomen, waardoor de kwaliteit van het Maaswater weer aan de eisen voldoet. Zie ook ook ons korte nieuwsbericht: https://www.wml.nl/over-wml/nieuws/wml-hervat-inname-maaswater.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.