Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 51 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Drinkwaterkwaliteit

WML zorgt ervoor dat er overal in Limburg schoon, fris en veilig water uit de kraan komt. We houden ons aan de strenge regels die hiervoor in Nederland gelden en die zijn terug te vinden in het Drinkwaterbesluit. Daarin staat welke stoffen in welke mate in het water mogen voorkomen. Het besluit schrijft ook voor hoe we de kwaliteit van drinkwater moeten controleren.

Controle
Tijdens het gehele proces van productie tot en met distributie controleert WML de waterkwaliteit. Dat begint al bij de grondwaterbronnen en bij de instroom van de Maas in Nederland, waar Rijkswaterstaat de waterkwaliteit 24/7 in de gaten houdt. Tijdens het productieproces nemen we watermonsters en controleren we structureel het water in de waterleidingen. Dat doen we ook met het water dat bij onze klanten uit de kraan komt.

De monsters die we nemen, worden gecontroleerd op smaak, geur, temperatuur en de aanwezigheid van ziekteverwekkende stoffen. We controleren verder op zuurgraad, zuurstof en en op de hoeveelheden van tientallen stoffen zoals omschreven in het Drinkwaterbesluit. Het gecertificeerde Aqualab Zuid voert deze onderzoeken voor ons uit.

Gegevens waterkwaliteit

We geven graag inzicht in de kwaliteit van ons drinkwater. Die is overal uitstekend, maar de samenstelling van het water verschilt per gebied. Dat komt omdat het grond- en oppervlaktewater dat gebruikt wordt voor de bereiding van drinkwater overal in Limburg net wat anders van samenstelling is. Via de links hieronder vindt u meer informatie over de waterkwaliteit.

  • De hardheid van uw water.
    Op de speciale pagina kunt u uw eigen postcode invoeren om de hardheid van het water in uw regio te vinden. Dat is bijvoorbeeld handig om de wasmiddeldosering voor uw wasmachine aan te passen. 
  • Wat is de kwaliteit van het water bij u in de buurt?
    Elk kwartaal zetten we per productielocatie de actuele gegevens van de waterkwaliteit op onze website.

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiƫle waterzaken regelen.