Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 71 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Kookadvies

WML stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het drinkwater. Toch kan het door een storing of door werkzaamheden gebeuren dat uw kraanwater niet voldoet aan alle eisen. U kunt het water uit de kraan dan niet direct gebruiken. Eerst moet u het water 3 minuten doorkoken voordat u het gebruikt.


Als u water kookt, gaan bacteriën dood. Wij verzoeken u om het water te koken (3 minuten) als u het gebruikt:
• om te drinken;
• om tanden te poetsen;
• voor het bereiden van eten (zoals het wassen van fruit en groeten of het bereiden van ijs);
• voor het aanmaken van baby(fles)voeding;
• voor het drinkwater van vee en huisdieren.

Koken hoeft niet als u het gebruikt voor:
• douchen en baden;
• normaal huishoudelijk gebruik, zoals (af-)wassen, schoonmaken en het doorspoelen van het toilet.


Hoe weet u of een kookadvies ook voor u geldt?
Na werkzaamheden, een lekkage of bij problemen in het leidingnet kunt u dit kookadvies ontvangen. Wij nemen geen risico als het om uw gezondheid gaat. Als de watermonsters niet goed zijn, ontvangt u een kookadvies. U krijgt dan bericht van ons, onder andere via een rode servicekaart in uw brievenbus. U kunt ook via www.wml.nl/werkzaamheden controleren of een kookadvies voor u geldt.

 
Einde advies
De vraag om uw kraanwater te koken is tijdelijk en duurt enkele dagen. Als het koken niet meer nodig is, laten wij het u zo snel mogelijk weten. U krijgt vanzelf bericht, via een groene kaart en/of via een melding op www.wml.nl/werkzaamheden, wanneer u het water uit de kraan weer veilig kunt drinken. U hoeft het water daarna niet meer te koken. Excuses voor het ongemak.
 

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.