Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er is 1 storing. Op 43 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Kookadvies

WML stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het drinkwater. Toch kan het door een storing of door werkzaamheden gebeuren dat uw kraanwater niet voldoet aan alle eisen. U mag het water uit de kraan niet direct gebruiken. Eerst moet u het water drie minuten doorkoken voordat u het gebruikt. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u is.

Als u water kookt, gaan bacteriën dood. Het water moet u drie minuten koken wanneer u het kraanwater:
• drinkt;
• tanden poetst;
• gebruikt voor eten, zoals het wassen van fruit en groenten of het bereiden van ijs;
• gebruikt voor het aanmaken van baby(fles)voeding;
• gebruikt voor drinkwater van vee en huisdieren.

Koken hoeft niet als u het gebruikt voor:
• douchen en baden;
• normaal huishoudelijk gebruik, zoals (af-)wassen, schoonmaken en het doorspoelen van het toilet.

Hoe weet u of een kookadvies ook voor u geldt?
Na werkzaamheden, een lekkage of bij problemen in het leidingnet kunt u dit kookadvies ontvangen. Wij nemen geen risico als het om uw gezondheid gaat. Als de watermonsters niet goed zijn, ontvangt u een kookadvies. U krijgt dan bericht via een rode servicekaart in uw brievenbus. Op onze site www.waterstoring.nl/wml kunt u ook nakijken of een kookadvies voor u geldt.

Einde kookadvies
De vraag om uw kraanwater te koken is tijdelijk en duurt enkele dagen. Wanneer u een groene kaart ontvangt, is koken niet meer nodig. Er staat ook een melding op onze site www.waterstoring.nl/wml wanneer u het water uit de kraan weer veilig kunt drinken.

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.